avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

In situatia in care un mostenitor deschide actiune in instanta pentru a iesi din diviziune , iar ceilalti mostenitori nu doresc sa participe la judecata este obligatoriu sa raspunda prin intampinare?
Daca nu o face in termen de 25 de zile de la citatie plateste cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: mac6 , utilizator 10:08, 17 Octombrie 2019
Doresc un raspuns concis:
se platesc cheltuieli de judecata si cheltuieli de timbru in situatia in care in intampinare soliciti instantei in mod expres renuntarea la mostenire (deoarece nu ai fost anuntat de nimeni pentru a accepta mostenirea in termen de un an).
cei chemati la judecata pot trimite intampinare in care scriu ca nu au calitate de mostenitori ca nu au acceptata nici tacit si nici expres mostenirea defunctului din discutie.
totusi, nu ar fi rau sa mergeti cu cererea de chemare in judecata la un avocat,
Pe mine ma intereseaza daca paratul care pierde procesul va plati toate cheltuielile de judecata si taxa de timbru(in cazul meu copii vor pierde procesul in mod categoric).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare proces mostenire rcorinat rcorinat Buna ziua, Sunt citata ca parat intr-un proces in care ar tb sa benificiez de 3/8 dintr-un imobil (ca si copil). Am o declaratie de acceptare a mostenirii, ... (vezi toată discuția)
Care sunt exceptiile de ordine publica? ddianna ddianna Buna ziua, Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului de a mai putea propune probe si de a invoca exceptii in afara ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)