Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează apelative și jigniri oribile , strigă chiar urlă , trântește uși , dă cu pumnul în masă iar eu mereu trebuie să fiu acuzată de ceva ce nu am făcut , în ultima vreme vorbește urât chiar și cu mama. Simt că mi-a ajuns și nu mai rezist , nu găsesc forță să continui să locuiesc aici. Am un prieten , are 18 ani , suntem împreună de 1 an și 3 luni , nu am întreținut relații sexuale și momentan nici nu dorim așa ceva , i-am propus ideea de a mă muta cu el iar el a fost de acord , acesta cunoaște starea mea de acasă. Întrebările mele sunt:
Este legal să plec de acasă fără acordul părinților la 16 ani?
Dacă da , trebuie să anunț plecarea mea undeva anume?
Am nevoie de anumite acte?
Părinții pot depune plângere? Dacă da , mă pot relua în custodia lor?
Am nevoie de dovezi ale scandalurilor și conflictelor de acasă prin înregistrări sau altceva? Dacă da , acestea mă vor ajuta ?
Sunt deschisă la sugestii iar dacă credeți că există vreo informație în plus care mă poate ajuta vă rog anunțați-mă. Vă mulțumesc.
roxana2008
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ai să rezolvi poate , această problemă , dar o să dai inevitabil peste altele și mai mari , iar când o să pui totul în balanță o să fie tărziu .Cu vorbă bună , ceva diplomație , părinții vor ține cont ..Dacă tinerețea ar ști și dacă bătrânețea ar putea ...
Drepturile la 16 ani
Queen10
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)