avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca suspendat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca suspendat

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare. Am avut un contract pe perioada determinata cu o firma care lucra in parteneriat cu o firma mai mare. Am ramas insarcinata. Am intrat in concediu de crestere copil si contractul s-a suspendat. Nu am revenit la locul de munca pana isi termina valabilitatea contractul, deoarece era prea mic copilul. In schimb am primit de la firma, la data aceea, o notificare in care sunt anuntata ca s-a incheiat contractul de munca. Intrebarea mea este, cum s-a putut incheia un contract suspendat, chiar daca acesta era pe perioada determinata? Nu se tine cont de faptul ca este suspendat? Mai ales ca locul de munca s-a desfiintat si firma angajatoare este in continuare in parteneriat cu firma pentru care am lucrat. Astept un raspuns din partea dvs pentru a sti ce sa fac in continuare, deoarece as vrea sa ii dau in judecata pentru asta. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
ancuta7, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancuta7 , utilizator 14:33, 17 Octombrie 2019
Art 7 din OUG 111/2010

(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizația lunară și solicită dreptul la stimulent de inserție, plata acestei indemnizații se suspendă.
(4) Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserție se stabilește la 650 lei.

Gasiti legislatia, daca aveti nevoie...in link-ul de mai jos
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc mult pentru informatii! Mi-ati fost de mare ajutor! O zi frumoasa va doresc!
Sau cel putin 3 luni de zile inainte pentru a nu se mai reduce durata CCC cu o luna.
Si daca fetita mea are 21 de luni si urmeaza sa ma angajez pana face 22 de luni inseamna ca nu ma mai incadrez ca sa primesc stimulentul de insertie? Acum m-ati pus pe ganduri.
Si daca fetita mea are 21 de luni si urmeaza sa ma angajez pana face 22 de luni inseamna ca nu ma mai incadrez ca sa primesc stimulentul de insertie? Acum m-ati pus pe ganduri.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie simonaroxana80 simonaroxana80 una ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti in cateva chestiuni: Am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 4 februarie 2015 pe o perioada de 1 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in timpul concediului de crestere copil Gynamunteanu Gynamunteanu Buna ziua, sunt in crestere copil si doresc sa ma angajez la o firma cu un alt tip de activitate decat cel anterior, pe o perioada determinata, fara a mi da ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca mario_marius84 mario_marius84 buna ziua, as dori sa stiu, daca ma puteti ajuta, ce acte trebuie sa intocmesc pentru intoarcearea la locul de munca, mentionez ca sunt in concediul de ... (vezi toată discuția)