avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca suspendat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca suspendat

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare. Am avut un contract pe perioada determinata cu o firma care lucra in parteneriat cu o firma mai mare. Am ramas insarcinata. Am intrat in concediu de crestere copil si contractul s-a suspendat. Nu am revenit la locul de munca pana isi termina valabilitatea contractul, deoarece era prea mic copilul. In schimb am primit de la firma, la data aceea, o notificare in care sunt anuntata ca s-a incheiat contractul de munca. Intrebarea mea este, cum s-a putut incheia un contract suspendat, chiar daca acesta era pe perioada determinata? Nu se tine cont de faptul ca este suspendat? Mai ales ca locul de munca s-a desfiintat si firma angajatoare este in continuare in parteneriat cu firma pentru care am lucrat. Astept un raspuns din partea dvs pentru a sti ce sa fac in continuare, deoarece as vrea sa ii dau in judecata pentru asta. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
ancuta7, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancuta7 , utilizator 14:33, 17 Octombrie 2019
Daca va angajati inainte de a implini copilul 22 de luni ( un an si zece luni) atunci o sa beneficiati de acest stimulent.
Spre ex. Copilul implineste 2 ani pe 10 Noiembrie.
Pentru a putea beneficia de acest stimulent trebuie sa reveniti la munca inainte de 10 Septembrie.
Dar acesta nu se da "din oficiu", trebuie depuse cateva acte la primarie pentru asta.
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg de unde ati dedus dvs asa ceva ... sunt doua situatii :
- revenirea cu cel putin 60 de zile , situatie in care o luna de zile nu veti primi stimulent daca tatal indeplineste conditiile mentionate in lege pentru a beneficia de indemnizatia CCC

- revenirea cu cel putin 3 luni de zile inainte pentru a nu se mai reduce durata CCC cu o luna. (se primeste stimulentul in intregime)
Cornel Vasile, Consilier juridic
Lipsa de atentie si de informatii. Acum am inteles. Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie simonaroxana80 simonaroxana80 una ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti in cateva chestiuni: Am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 4 februarie 2015 pe o perioada de 1 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in timpul concediului de crestere copil Gynamunteanu Gynamunteanu Buna ziua, sunt in crestere copil si doresc sa ma angajez la o firma cu un alt tip de activitate decat cel anterior, pe o perioada determinata, fara a mi da ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca mario_marius84 mario_marius84 buna ziua, as dori sa stiu, daca ma puteti ajuta, ce acte trebuie sa intocmesc pentru intoarcearea la locul de munca, mentionez ca sunt in concediul de ... (vezi toată discuția)