avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna seara ce drepturi ar avea fetita mea dacă tatăl ei nu sa interesat de ea de la 5 luni ea având 3 ani jumate iar eu sunt recăsătorita,ce ar trebui sa fac și unde sa ma duc?
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
popovici30mihaela, utilizator
Autoritatea părintească o puteți exercita în mod exclusiv doar dacă există motive întemeiate. Eu văd în cazul dvs doar o relativă imposibilitate de comunicare cu tatăl copilului sau cel puțin o greutate în ce privește comunicarea cu tatăl în ce privește comunicarea despre copil, ceea ce constituie un risc pentru copil.
Trebuie să formulați o acțiune ce are ca obiect exercitarea autorității părintești, locuința copilului și pensia de întreținere.
Buna seara dinou,eu cu fetita am stat in chirie iar el a plecat în străinătate ,ma lasat fara mancare si doar 150 lei atat a trimis bani de doua ori prima data pentru mama lui apoi pentru chirie și lumină atat ,deși imi trebuia de mâncare etc.ma amenința că nu imi trimite bani sa ma duc la produs deși fata era mică,am luat legatura cu sora mea și m-am dus la cineva între timp a aflat actualul soț ca o duc greu și ma luat sub aripa lui de atunci stam impreuna,iar tatăl fetei a încercat cu fel de fel de amenințări ca ia fata etc,cu tatăl fetei duceam o viata grea ma lua de cap ma bătea etc.de aceea am întrebat ce pot fata in cazul in care doresc custodie deplină,e o poveste lunga sa o spun
E un om agresiv din toate punctele de vedere
Fetita îi spune tata sotului meu actual el a crescut de mică fata.eu nu doresc nimic de la tatăl fetei nici pensie nici un ban ,vreau doar sa o trec pe numele sotului dacă sar putea asta nu stiu
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Nu obtineti custodie exclusiva doar pentru motivul ca nu se intereseaza de copil.
Mergeti la avocat ca sa stabiliti o strategie de actiune daca vreti sa aveti sanse reale la proces.Asa veti afla costurile necesare daca vreti sa apelati la avocat.
Daca va judecati aiurea veti pierde procesul foarte probabil.
Depinde si unde va judecati fiind si acesta un aspect care poate conta foarte mult deoarece
depinde si de sectorul sau de orasul unde locuiti...
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
bineinteles

popovici30mihaela a scris:

Exista si posibilitatea sa și pierd procesul


puteti incerca si un proces de adoptie, sa va adopte actualul sot, copilul.
Asa rezolvati si cu numele si niic nu il mai avea pe acel tata daca toto zice tata actualului sot.
Probabil ca tatal nu va fi de acord si greu instanta trece peste, aveti nevoie de motive intemeiate si probe solide sa dovediti ca adoptia e in interesul copilului.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Mda.am sa incerc si varianta adopție,eu din prima căsătorie am doi copii și cred că instanța ar fi de acord sa creasca lângă frații ei și să stea în căminul in care a fost crescută,pe tatăl ei natural nici nu il cunoaste,și țin să cred că instanța nu ar fi de acord sa dea un copil unui străin chenar de e tatăl ei in acte,instanța caută să fie in folosul copilului nu al părintelui,aici a crescut ,merge la gradi,iar tatăl e lipsit de interes fata de copil dacă îl interesa îi dădea alocația ei dar el o oprea pentru faimoasele sale,am umblat peste tot pentru ai lua alocația copilului macar dreptul acesta sa il aiba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dan rotariu Dan rotariu Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dar fetita este ... (vezi toată discuția)
Trecere minor in grija bunicului vio99 vio99 Buna seara,am o problema mai deosebita Am o fetita de 8 ani, dintr-o relatie anterioara (concubinaj) si este trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului, schimbare nume in certificatul de nastere ana1993 ana1993 buna seara, sunt mamica unei fetite de o luna jumatate, si am probleme cu sotul ( actualmente suntem in divort). Pentru a intelege problema pe care o am voi ... (vezi toată discuția)