Am cerut copii după niște documente la Asociația de Proprietari, conform legii 196/2018, art.28.3. De doi ani ma rog de ei cu scrisori AR , cu menționarea legii AP, dar degeaba.
Întrebarea mea este daca pot sa dau in judecata pe acest motiv AP și să obțin aceste copii după documentele care mă interesează prin intermediul procesului. Este posibil ca din aceste acte sa reiasă și furtul fondului de reparatii pe mulți ani. Dar nu vreau sa ii dau in judecata pentru furt, deoarece , neavind documente, nu sunt sigură de furt și ma pun in pericol sa mă acuze ei de calomnie. Ma puteți ajuta cu un sfat de natura juridica? Mulțumesc.
Pentru a va edifica daca au fost incalcate dispozitiile in domeniu,daca exista prejudiciu financiar ,aveti dreptul sa contractati in nume personal expertiza financiar contabila cu expert CECCAR,ocazie cu care puteti negocia obiectivele si contravaloare expertiza
Da, mulțumesc pentru sugestie, dar dacă au acoperit furturile cu facturi false, eu nu am dreptul prin intermediul expertului financiar să verific daca acele facturi apar , există efectiv la firma sau celui căruia îi apartin. Am dreptul să verific doar AP, de care aparțin și unde plătesc întreținerea. Deci nu și acolo de unde provin facturile. Expertul găsește facturile și atît. O să îmi spună că totul e in regula. Aceasta este doar o imagine a mea, prin logica, de frica sa nu sau banii degeaba, adică să nu rezolv problema.
Daca va este frica sa sesizati primaria...contactati un avocat, acesta face cererea catre asociatie, in numele dvs., prin care cere sa va puna la dispozotie actele, cu mentiunea ca se vor adresa instantei daca nu o fac.
De aici...fie va pun la dispozitie actele, fie mergeti in instanta...unde o sa cereti si eventuale cheltuieli de judecata ( onorariu avocat...).
Si un expert contabil sau un avocat poate vedea ce facturi sunt 'umflate" sau nu.
Va mulțumesc. Nu îmi este frica sa sesizez Primăria, dar știu că nu rezolva nimic, am informații că se cunosc și bănuieli că se cotizează. Și în general, din cazurile citite, auzite, Primăria nu are personal atît de specializat, chiar daca ar vrea, nu este în stare să rezolve. Dar în orice caz, voi merge la un avocat.
Mai este un aspect, și anume că AP a pus la dispoziție accesul liber proprietarilor la arhiva, dar numai sa se uite la acte. Eu am nevoie că ei sa îmi dea copii după acte, că degeaba mă uit acolo, că nu îmi rămîne nimic în mînă, și nu mă descurc in atitea documente. În plus, eu vreau copii după acte cum zice legea, nu cum vor ei. Ei pot motiva refuzul darii copiilor din acest motiv? Adică fiind accesibila arhiva? Și mai e un asoect, Ca dacă îmi fac eu singura copii după acte este complet diferit cu a mi le da ei înșiși.
Daca in lege scrie "copieț atunci trebuie sa va dea o copie dupa fiecare act ( si va poate cere sa platiti costul acelei xero-copie).
Sau le puteti face dvs. poze, cu un aparat performat, si apoi copia si vedea unde dori, urmand a printa doar ceea ce va intereseaza si poate ajuta.
Dar dvs. ce nereguli suspectati ca se intampla/sau intamplat?
Adunare generala
adamar
dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)