Părinții soțului i-au făcut contract vânzare-cumpărare cu uzufruct viager, iar acum vor să-l desfacă. Se poate așa ceva, în condițiile în care au fost dați bani la momentul încheierii contractului?
Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent.Acum 9 ani parintii sotului meu i-au facut contract v-c cu uzufruct viager fara clauza de întreținere.Acum părinții lui vor sa desfaca acest act pe motiv ca sotul meu atunci era mic si nu stia exact si acum le pare rau.Mentionez ca sotul meu atunci avea 22 de ani.lLocuim împreună in aceeasi casa nu i-am molestat cu nimic insa deodata regreta ca au facut acest act.sotul se teme ca ne va da afara din casa.
Se poate desface acest act in condiția in care au fost achitatii si bani la momentul inchierii contractului??
Mulțumesc
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Inteleg ca acum 9 ani ati cumparat cu bani apartamentul parintilor sotului si ei si-au pastrat dreptul de a sta in el (drept de abitatie). Deci, daca plata a fost reala si suma conform cursului pietei, nu se poate anula o asemenea vanzare. Nu merge asa ca te-ai sucit azi noapte. Parintii au drept de abitatie, adica sa foloseasca imobilul. Fiul e doar tolerat, adica e dupa cum doresc parintii, chiar daca a facut investitii in imobil. Anularea vanzarii nu se poate, dar afara va pot da. Va mutati cu chirie si/sau parintii cumpara inapoi imobilul.
Daca sotul nu semneaza nimic de comun acord cu ei, contractul ramane valabil, insa dansii daca doresc, va pot da afara pentru ca sunt singurii titulari ai dreptului de uzufruct. In acest caz sotul Dvs va ramane proprietar, dar va putea sa foloseasca casa impreuna cu Dvs numai dupa moartea parintilor.
Ce bani au fost achitati la momentul cumpararii? E dovedibil? Asta doar pentru varianta desfacerii, altfel pentru ca sa locuiti acolo va trebuie acordul lor, cum vi s-a spus.
Titlu de propietate
danaoz
buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)