avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dat copiilor, de comun acord cu fostul soț, banii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dat copiilor, de comun acord cu fostul soț, banii obținuți din vânzarea apartamentului nostru, iar acum îmi cere partea lui. Are dreptul să facă asta?

Buna ziua,sunt divortata de peste 20 de ani,acum doi ani,fostul meu sot a fost de acord sa vindem apartamentul comun,si sa dam banii celor doi copii ai nostri,majori.La notariat,fostul sot a fost de acord ca banii sa fie virati in contul meu.Conform intelegerii noaste verbale,am dat acesti bani copiilor,care si-au cumparat o proprietate.
Acum,dupa doi ani,fostul sot imi trimite notificare sa-i dau jumate din suma respectiva,aslfel,ma actioneaza in instanta.
Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul sa -mi ceara acesti bani.
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 6 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns,dar ce inseamna sa chem copiii in garantie?Cu ce ma ajuta asta,daca ati putea sa-mi raspundeti!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E mult de explicat si nu stim cum anume s-au virat banii.
Aveti dovezi ale intelegerii ca dati banii copiilor? Copiii va sustin? Ar trebui sa discutati cu un avocat, sincer, daca deja s-au inceput demersuri legale...
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, asa ceva nu se face pe cuvant de onoare, mai ales cu sotul divortat. Este neplacut, dar puteti observa ca astfel de comportament naste probleme majore.
Incercati sa il amanati inca un an, ca sa se prescrie...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
georgia56 a scris:
... am dat acesti bani copiilor, care și-au cumpărat o proprietate.

Sub ce formă ați dat?
Donația se încheie prin înscris autentic, sub sancțiunea nulității absolute. (dacă nu discutăm despre ...datul colacilor la parastas; datul bunurilor mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei - care pot face obiectul unui dar manual).

Iar la vremea când ați dat, ați dat atât din ce aveați (jumătate) cât și din ceea ce NU aveați (cealaltă jumătate din bani).
Firesc era ca amândoi să fi dat și fiecare din ceea ce avea.

Vedeți ce vrea, mai exact, fostul soț. Poate că ar vrea să se știe că și el a dat. Ar putea să urmărească valorificarea efectivă a dreptului său sau ... altceva.

Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)