avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen de recurs

Printr-o sentinta civila data de tribunal (conflicte de munca) am castigat in sensul ca mi s-a admis exceptia tardivitatii formularii cererii de revizuire ; respectiv instanta a respins ca tardiv introdusa cererea de revizuire formulata de petenta X in contradictoriu cu mine . Ce nu ma lamureste este termenul de recurs, care nu imbraca forma unui numar de zile, ci se specifica doar " Cu recurs"! Sentinta mi-a fost comunicata pe 21 august 2009. Pe 3 septembrie 2009 cealalta parte declara recurs impotriva sentintei civile mai sus mentionate. De ce nu s-a specificat in cate zile se poate face recurs?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:48, 2 Decembrie 2009
Buna ziua. Intr-adevar , conform Art 301 c. pr.civ., termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Insa confrom Art. 80 din Legea privind solutionarea conflictelor de munca- Legea nr. 168/1999, modificata in 2001 , termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii pronuntate de instanta de fond.
Corect raspunsul lui legally....
Intradevar, in litigiile de munca termenul de recurs este de 10 zile de la comunicarea hotararii.
Si nu ar fi prima hotarare in care nu se mentioneaza termenul de recurs. Am patit si eu acelasi lucru, adica in hotarare se specifica doar ca se poate face recurs fara a fi mentionat si termenul de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare recurs qwerta qwerta Rog sa fiu lamurit in urmatoarea problema:am cistigat un proces in contencios administrativ ar dupa comunicare hotaririi pirita a depus recurs in termenul ... (vezi toată discuția)
Este admisibila procedura revizuirii intemeiata pe art.322 (2)? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Ma adresez practicienilor in stiinte juridice care au intalnit urmatoarea situatie sau care pot gasi dezlegare acestei spete: Instanta de fond ... (vezi toată discuția)
Executorie prin nerecurare mery.marin mery.marin buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare?? (vezi toată discuția)