Am doua fete majore. Acum cinci ani i-am dat uneia din ele toti banii obtinuti din vinzarea unei garsoniere, fara sa facem vreun act de donatie sau de alt fel. Am facut o intelegere verbala cu ele ca o alta garsoniera ce o aveam si o am si acum sa ii ramina in compensatie celeilalte fete. As vrea sa fac acum un act notarial care sa ii asigure acesteia proprietatea asupra garsonierei dupa decesul meu si doar restul bunurilor mele sa se imparta in mod egal la cele doua fete.
Va multumesc
Nu poate renunta la mostenire, dar asta nu inseamna ca nu s-ar putea dovedi totusi ca acea "vanzare" e donatie...
Da, poate declaratie, poate restituire cu o noua donatie, nu stiu, depinde de fete... Ce valoarea ar avea declaratia aia, parca vad ac nu sta in picioare... nu stiu, e posibil, depinde... ar trebui sa intelegeti ca diferite acte au diferite riscuri, nimic nu e absolut si indestructibil.
Roxanel, mie imi pare aiurea ca uneia sa-i doneze si celeilalte sa-i vanda... nu crezi? Care e scopul sa diferentieze intre fete, tocmai asta ar putea duce la conflicte viitoare?!...