avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. Am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord?

Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani fosta sotie sa puna o parte intr un cont pe numele copilului cu amandoi imputerniciti pentru a avea o rezerva in caz de necesitate sau daca nu sa ii aiba copilul la majorat. Daca nu reusesc sa ma inteleg cu ea, ce sansa am sa fac acest lucru in instanta? Mentionez ca nu doresc sa cer micsorarea procentului ci doar ca o parte sa fie depusi pe numele copilului. In afara pensiei eu ii cumpar haine, jucarii si merg cu copilul in excursii. Nu am strans chitante cu cheltuielile pentru ca nu asta este ideea. Doar ca doresc ca tot ce dau sa fie folosit exclusiv pentru copil.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Pentru copil, se consumă mai multe utilităţi decât pentru un adult.Şi copilul face baie, se murdăreşte mai mult ca un adult, i se spală hainele, i se încălzeşte camera, uneori se suplimentează cu radiatorul, copilul este dus şi adus la activităţi extracuriculare , la şcoală, cu maşina, deci se consumă combustibil. Dacă locuieşte la bloc, este o persoană în plus la întreţinere. Şi salubritatea se plăteşte în funcţie de nr. de persoane. Acum, când la ora 17 este deja întuneric, copilul îşi face temele la lumina dată de un corp de iluminat, deci consumă curent suplimentar. Pe lângă hrană şi îmbrăcăminte, utilităţile casei reprezintă un procent mare din necesităţile copilului şi acestea au caracter continuu, spre deosebire de rechizite şi haine, cumpărate la nevoie. Şi preţul acestora e în permanentă creştere.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru copil nu se consuma mai multe utilități decât pentru un adult. Copilul nu consuma mai multa lumina ca doar adultul de lângă el nu ar fi stat pe întuneric dacă nu era copilul, casa se încălzea oricum iarna. În plus, copilul are 2 părinți și amândoi ar trebui sa participe la bunăstarea sa nu doar tatăl. Ca sa nu mai vorbim ca minorul e lăsat la școală cu mașina de părinte în drum spre servici. Altfel conform regulilor în vigoare copilul ar trebui sa aibă școală lângă casa și sa poată ajunge pe jos.
Sfaturile primite sunt foarte bune, cereți o mare parte a pensiei în natura astfel încât doar minorul sa beneficieze de bani.
Un avocat va poate îndruma despre cum sa strângeți dovezi pentru a merge cu șanse maxime de reușită în instanta.
Cine susţine că un copil nu consumă utilităţi fie nu are copii, fie e rău intenţionet în explicaţii. În marea parte a Anchetelor psihosociale, se arată că minorii au camera lor, că dispun de utillităţi, etc. Poate un copil nu consumă MAI mult decât un adult, deşi la mine, consumă. Copilul murdăreşte mai multe haine, deci mai multă apă, mai mult detergent şi mai mult curent consumat ca pentru adult. Când îşi face temele sau se joacă în camera lui, părintele nu stă neapărat cu el în cameră şi nu ţine copilul în camera neîncălzită; nu toţi părinţii merg la lucru având în drum şcoala şi, precizarea că un copil merge per pedes la şcoală e valabil la un copil mai mare, altfel, vedem cum dispar copii pe drumul spre şcoală. Suplimentar, dacă nu există bunici sau mătuşi,care să însoţească copilul, mai costă şi bona. Activităţile extracuriculare nu sunt la şcoala de cartier, pot fi oriunde în localitate.
Deci, domnule tată, o parte din cheltuielile cu utilităţile casei sunt consumate de copilul dvs. Vă sfătuiesc să faceţi un experiment, să ţineţi copilul măcar o lună de iarnă cu dvs. şi faceţi comparaţia la cheltuieli.
În ce priveşte vacanţa la mare sau aiurea, luaţi dvs. copilul cu dvs. în vacanţă, iar mama să meargă unde vrea cu copilul, fiecare să-şi plătească vacanţa.
Pensia de intreţinere în natură a preluat-o legiuitorul din legislaţia canadiană, unde există regula custodiei partajate, adică 2 săptămâni la un părinte, 2 săptămâni la celălalt şi fiecare părinte asigură cele necesare copilului cât stă la el şi nu există discuţii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a susținut nimeni ca un copil nu consuma utilități ci doar ca nu sunt în egala proporție cu consumul adultului.
Iar tatăl nu a zis ca nu vrea sa plătească partea lui din ce consuma copilul ci doar prefera ca banii sa se ducă doar la copil și mama sa participe și ea financiar. Jumătate sau trei sferturi din cheltuielile copilului la utilități nu reprezinta o suma atât de mare. Copilul consuma, da însă copilul în cazul de fata are doi părinți care amândoi trebuie sa contribuie financiar la creșterea lui.
Pensia în natura a fost gândită de legiuitor tocmai pentru ca părintele nerezident sa poată fi implicat direct și mai ales pentru a se asigura ca banii ajung la copil.
Stimate inițiator al topicului, 500-600 RON sunt suficienți pentru cheltuielile copilului. Restul puteți plăti sau cumpăra direct dumneavoastră, nu e nevoie sa transferați mamei. Suma acoperă partea dumneavoastră din utilitățile copilului și cheltuielile cu mâncarea iar de restul gospodarii dumneavoastră. Pentru afterschool puteți face transfer, pentru activități extraoptionale plătiți dumneavoastră mai mult pentru ca și mama e posibil sa îl ducă cu mașina și tot asa. Aveți dreptul sa gestionați și dumneavoastră banii pe care ii dați pentru copil, nu renunțați la el.
Cereți ca parte din pensie sa fie în natura.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
When, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


AlexDimulescu a scris:

La nevoile minorei intra si intretinerea casei unde locuieste fosta sotie (gaz, curent, benzina si intretinere pentru masina, etc) sau mersul la mare?
Din cate stiu eu banii trebuiesc folositi strict pentru minor: rechizite, haine, mancare, activitati, after school, jucarii etc.
Va multumesc.




Ceea ce pierdeti dvs din vedere este faptul ca parintii contribuie in mod solidar, nu neaparat egal, la cheltuielile de intretinere ale copilului. Adica asa cum dvs aveti o obligatie, la fel are si mama.

De cele mai multe ori in practica instantelor, contributia mamei (parintelui rezident) este apreciata ca fiind in natura prin asigurarea locuintei -inclusiv utilitati - hranei,obiectelor de igiena si in general traiului de zi cu zi.

Dvs aveti obligatia platii pensiei in cuantumul legal stabilit, cuantum care insa tb corelat cu nevoile concrete ale copilului. Dc cuantumul pensiei este de 600 lei nu putem discuta, daca insa ar fi de 6.000 lei atunci in mod categoric trebuie analizat in ce masura acesti bani merg la copil si ce nevoi concrete ale copilului acopera.

De asemenea, ca si principiu, pensia acopera nevoile curente , firesti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli copil minor buna seara. am urmatoarea situatie. sunt ... PaulHu PaulHu Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor sangab04 sangab04 Buna ziua, scriu cu urmatoarea intrebare: \"se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar ... (vezi toată discuția)