avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. Am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord?

Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani fosta sotie sa puna o parte intr un cont pe numele copilului cu amandoi imputerniciti pentru a avea o rezerva in caz de necesitate sau daca nu sa ii aiba copilul la majorat. Daca nu reusesc sa ma inteleg cu ea, ce sansa am sa fac acest lucru in instanta? Mentionez ca nu doresc sa cer micsorarea procentului ci doar ca o parte sa fie depusi pe numele copilului. In afara pensiei eu ii cumpar haine, jucarii si merg cu copilul in excursii. Nu am strans chitante cu cheltuielile pentru ca nu asta este ideea. Doar ca doresc ca tot ce dau sa fie folosit exclusiv pentru copil.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Sa-mi fie iertata indiscretia, dar dvs, ca parinte al copilului, nu realizati ca menajera face curat in scopul de a oferi un mediu igienic pt copilul dvs, sau, mai corect spus, de cele mai multe ori face curat dupa copilul dvs? Catelul este, cu siguranta, iubit de copilul dvs, si are nevoie de deparazitare, hrana, igiena, etc, pentru a putea fi o companie placuta si sigura copilului dvs, pentru a-i fi un prieten adevarat. Gradinarul lucreaza in primul rand pentru copilul dvs, ca sa aiba un loc sigur si placut de joaca. Iar mansardarea ii va oferi cu siguranta copilului mai mult spatiu in casa si va creste valoarea si suprafata utila a imobilului care va ramane, fara doar si poate, mostenire copilului, ca doar nu va lua fosta sotie casa dupa ea pe lumea cealalta!

Atunci, cum puteti considera ca toate aceste cheltuieli sunt facute strict pt fosta sotie si nicidecum pentru copil? Igienizarea casei, un catel de companie pe care copilul il iubeste, o gradina curata sunt necesitati ale unei vieti normale. Iar daca mama are un venit mare, dupa cum spuneti, este clar ca depune eforturi mari dpdv profesional, deci e imposibil sa faca fata si tuturor muncilor casnice, motiv pentru care prefera sa plateasca aceste servicii. E tot o alegere in beneficiul copilului., fiind evident ca dna castiga mai bine daca sta la munca decat daca face curat in casa.

Iar daca argumentele dvs nu stau in picioare in fata logicii unui om simplu, cum ar putea sta in picioare in fata unui judecator?

Nu cumva lucrurile stau invers, iar problema dvs in fapt este dorinta de a "pedepsi" fosta sotie pt noua relatie, cautand pretexte?

In plus, daca pana acum nu ati avut niciodata timpul si energia necesare pentru a pastra bonurile fiscale ale cumparaturilor efectuate pentru copil, cum veti demonstra pe viitor aportul in natura si respectarea acestei obligatii legale pe care doriti sa v-o asumati?

AlexDimulescu a scris:
"dar nu vreau ca din banii copilului sa fie platita femeie la curatenie, intretinut un caine de rasă, platit gradinar, facută mansardare in pod si asa mai departe"
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
Stimata doamna,
Dupa cum spuneam este foarte usor sa cheltuiesti orice suma de bani ascunzandu te in spatele copilului.
De ce doar un singur caine si nu 3?(copilul va fi de 3 ori fericit)
De ce sa nu luam si 2 pisici?
De ce sa nu luam si o bona si eventual pe cineva sa gateasca ca doar si copilul mananca?
De ce sa nu mai ridicam trei etaje la casa pentru ca poate copilul v a mostenii candva.
Si exemplele pot continua!!!
Banii trebuiesc folositi pentru copil si nu sunt proprietatea mamei. In acelasi timp cheltuielile trebuiesc corelate cu nevoile reale ale minorului si nu cu dorintele mamei.
Banuiesc ca stiti ce procentaj din avere ii ramane copilului daca fosta sotie se recasatoreste? Acum acolo locuiesc doi adulti si un copil de 7 ani. Mansarda se doreste pentru a se muta impreuna cu concubinul. De ce trebuie sa contribuie copilul la toate astea?
Cu asta sper ca am raspuns daca mai aveam ceva de raspuns.
Multe din raspunsurile primite mi au fost de un real folos dar este trist ca inca exista perceptia ca mama are dreptul de a face ce doreste cu viata copilului. Custodia comuna se pare ca inca nu este inteleasa cum trebuie si probabil ca v a trece mult pana sa se inteleaga ca doar domiciliul este la mama, restul hotararilor in ce priveste minorul trebuie luate de comun acord.
Da, dau 25% dar este dreptul meu sa stiu cum sunt cheltuiti banii acestia, ce haine imbraca copilul, ce mananca cand nu este la mine, in ce conditii locuieste etc.
Minorul nu este proprietatea unuia dintre parinti si acestia trebuie sa participe solidar la cresterea si educarea acestuia in functie de posibilitati.





Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli copil minor buna seara. am urmatoarea situatie. sunt ... PaulHu PaulHu Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor sangab04 sangab04 Buna ziua, scriu cu urmatoarea intrebare: \"se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar ... (vezi toată discuția)