Buna ziua. Am o casnicie de25 ani,2 copii, unul minor,mai multe proprietati dobandite prin munca mea si a sotului meu.Ce e drept parintii mei ne-au mai ajutat din cand in cand cu bani . Am reusit sa ne facem o casuta cu mai multe camere (am luat credit de la banca ) ,dar de cand ne-am mutat (de 6 ani) socrii-respectiv soacra deoarece socrul a decedat intre timp-locuiesc la noi pe timpul iernii. Initial am fost de acord, dar ulterior nu. Cu toate acestea sora sotului isi permite sa o aduca pe soacra mea (mama ei) la noi in casa si sa o viziteze zilnic fara sa sune macar la interfon, intra ca la ea acasa.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in acest sens, precizand ca am si eu o varsta si tot timpul i-am ajutat cu bani si cu orice le-a trebuit , nu am comentat,dar totul are o limita ,aceea a bunului simt. Eu sunt o fire calma , dar de ceva vreme nu mai pot accepta faptul ca nu se tine cont si de parerea mea. Ce anume as putea intreprinde in acest sens.Sotul ma poate obliga sa o primesc pe soacra in casa mea fara acordul meu?Dar pe cumnata? ce pot face ? Mentionez ca sunt niste fiinte fara caracter si de aceea nu am dorit sa le dau satisfactie. Va rog mult un sfat avocatesc.:((
incercati sa discutati deschis cu sotul si sa ajungeti la un punct comun. Intradevar, are o datorie morala fata de mama sa, dar cred ca ar trebui sa puna familia pe primul plan.
Si nu ar fi rau sa aveti impreuna cu sotul o discutie si cu soacra si cu cumnata. Nu este bine sa va simtiti straina in propria casa....
Complicata situatie! Antevorbitorii mei au dreptate! Dar de ce o aduce cumnata pe mama ei la dvs sa locuiasca? La ea nu poate sa stea? In fond e fiica-sa si in primul rind e datoria ei sa aibe grija de maica-sa, nu sa o paseze.Legal nu puteti face nimic, dar aceasta situatie poate duce la un divort si pt a evita o astfel de situatie trebuie sa fiti f calma si sa stabiliti reguli impreuna cu sotul dvs, cu atit mai mult cu cit nu le sinteti datoare cu nimic soacrei si cumnatei.
Succesiune
AngeLa Simon
Bună. Am un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager cu socri mei pe o casa care acum nu mai există. Problema este socrul meu a decedat la fel și ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)