avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar fara sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar fara sulta

Buna ziua! Dupa succesiune am facut partajarea succesorala voluntara , matusa a luat 16000mp, sora a luat 10500mp iar eu 500 mp . Am ramas sa fac dezmembrarea cu sora mea pe un teren de casa de 1000mp, partea de 500mp cu casa parinteasca mi -a fost promisa mie, acum sora la dezmembrare nu isi mai tine cuv dat, spune ca va face dezmembrarea cum vrea ea. Pot anula in instanta aceasta partajare voluntara? Pot cere impartitrea egala la 3 a tot cea ce apare in mostenire?
Dacă la partaj terenul respectiv ă revenit în lotul surorii, da, Poate dispune cum vrea de el, fără ca dvs să puteți face ceva.
Legal, actele nu se pot anula/schimba, după cum se modifica ulterior relațiile dintre părți.
Mai ales, ca partajul a fost VOLUNTAR.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
raluk0207, utilizator
Pe acest teren de 1000mp am ramas eu cu sora mea, acum urmeaza sa facem cadastru si dezmembrarea la notar.dezmembrare in urma caruia eu trebuie sa raman cu 500 mp pe care este si casa parinteasca asa cum sacrie in partajul voluntar, ea insista sa faca cadastru si dezmembrarea singura fara ca eu sa fiu prezenta. Poate sa faca altfel fata de ce este scris in partajarea voluntara?

Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Nu prea inteleg... e un partaj dupa care ati ramas in indiviziune?
Da

Liliana Gradinaru a scris:

Nu prea inteleg... e un partaj dupa care ati ramas in indiviziune?

Nu e prea clar, mergeti cu actele la un avocat. Nu imi dau seama ce a stabilit instanta si de ce nu se respecta.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din indiviziune+delimitare cota dorita andra11970 andra11970 Buna ziua! Doresc sa-mi spuneti si mie ce pot face sa nu am probleme mai tarziu deoarece nu stii ce-ti ofera viata si orice act se poate ataca , as dori un ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)