avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Litigiu de muncă: Nu ne-au fost plătite cheltuielile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Litigiu de muncă: Nu ne-au fost plătite cheltuielile de judecată, iar colegii se tem să pună în aplicare hotărârea judecătorească de frica repercusiunilor

eu impreuna cu 9 colegi am obtinut o sentinta definitiva ref.la drepturi salariale, si cheltuieli de judecata, fiind personal contractual.
colegii mei nu doresc sa puna in executare silita de frica repercursiunilor din partea conducerii , si pentru ca se va executa contul de salariu si nici salariile nu le vom mai primi.
ce pot face eu singura pentru a-mi putea recupera partea mea din suma care a fost platita avocatului si expertului.
am primit primele 2 transe 5% si 15 % anul acesta ar urma 25%,
dar pentru cheltuielile de judecata ma tem ca va interveni termenul de prescriptie
multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:12, 19 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

ravas a scris:


nu știu cu drept conducerea a început deja să mă hărțuiască.
trebuie pe de o parte să-mi apăr drepturile și pe de altă parte să fac față abuzului de neimaginat din partea conducerii
vă mulțumesc,

Aveţi două soluţii:

1.Aplicaţi soluţia specifică spaţiului carpato-danubiano-pontic: "capul plecat sabia nu-l taie", chemaţi mioriţa şi daţi-i indicaţii cum să vă îngroape. :)

2. Continuaţi ce aţi început, începeţi procedura de axecutare silită. Trimiteţi mai întâi o notificare scrisî patronului, prin care cereţi punerea în aplicare a sentinţei; patronul nu este obligat să execute sentinţa până ce dvs. nu vă exprimaţi actul de voinţă. După 30 de zile, dacă nu cedează - de regulă cedează fiindcă altfel va suporta şi cheltuielile cu executarea silită -, contactaţi un executor.

Nu vă opriţi la mijloc de drum, aţi făcut un pas în a vă apăra demnitatea, continaţi! Numai aşa se va pune capăt abuzurilor angajatorilor.

Eu aş merge şi mai departe, i-aş face patronului plângere penală pentru asmuţirea colegilor împotriva dvs.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
hotumattua, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu de ce, dar am impresia ca patronul este statul... Daca sentinta e din 2018, trebuia sa aloce banii in BVC 2019, nu merge argumentul ca n-au bani alocati.
Răspunsul conducerii este că Ministerul nu alocă bani pentru sentințe, și nici pentru cheltuieli de judecată.
Nu am văzut răspunsul scris al ministerului, doar amenințări verbale și mai nou presiuni.
Atât eu cât și colegii suntem personal contractual.
Avocatul sfătuiește executarea silită,
înainte de termenul de 3 ani.
și în ceea ce mă privește....plângere
mulțumesc pentru răspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intotdeauna Ministerul va raspunde asa. Vorbiti cu avocatul si luati legatura cu un executor judecatoresc. Nu toti executorii vor sa puna in executare astfel de Hotarari, dar sigur veti gasi in piata.

m-ar ajuta daca a reusit cineva si cat a durat pana a primit banii.
multumesc tuturor pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Ce pot face? - executare silita a angajatorului dar pentru alte drepturi codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. Vreau sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile de munca sunt executorii? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala in calitate de parata intr-un litigiu de munca a fost obligata de prima instanta (tribunal)sa ... (vezi toată discuția)