avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit suma de 3.000 de lei către o firmă al ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit suma de 3.000 de lei către o firmă al cărei administrator acum nu mai recunoaște asta, deși a semnat chitanța și factura. Ce să fac?

Buna ziua, am platit suma de 3000lei catre firma X iar X afirma ca nu i sa platit nimic ( eu am primit chitanta si factura pentru bani pentru ca s-a platit, plata a fost numerar) administratorul( el a semnat factura si chitanta cand i-am dat banii) ma acuza ca semnatura nu e a lui. ( pe factura si chitanta datele firmei mele si ale lui sunt scrise de mine cui, nume firma. sediu etc.

EL a semnat la furnizor eu la beneficiar, poate afecta asta intr-un fel? EL a semnat ambele atat chitanta si factura eu am completat doar datele firmei si am semnat unde am avut eu (la beneficiar) iar acum zice ca nu el a semnat.

Ce sa fac? Ma acuza ca l-am inselat ( am cumparat chitantier si facturier model care se imprima pe 3 pagini cand il scrii, eu doar am completat cu ce mi-a zis el cu datele firmei mele si ale lui DAR NU AM SEMNAT IN LOCUL LUI, datele firmei sunt corecte ) Nici nu cred ca si le-a inregistrat la contabilitate.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Sa va cheme in instanta pentru recuperarea eventualului prejudiciu.
Daca face asta dvs. sa cereti expertiza grafologica, mai ales daca mai aveti si alte 20 de facturi si chitante asemanatoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initiati o solutionare amiabila prin mediere intre profesionisti. Cele 2 firme si partile ce le rerezinta ca administrator. Castigati timp, bani si decideti dumneavoastra. In instanta durata mara ce timp , Bani cheltuiti pe prezumtivele expertize, onorarii etc si decide judecatorul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa va actioneze in instanta. Daca ati prestat serviciul nu aveti de ce sa va faceti griji.
Bună ziua. Eu spun ca, daca intr-adevar sunteți sigur ca cel care a semnat factura la emitent este administratorul firmei furnizoare, nu aveti de ce sa va faceți probleme, mai ales pentru ca, dacă spuneți și puteți dovedi ca au mai fost și alte situații de genul acesta pe care el le-a aprobat prin semnatura. Ceea ce spunea dn-l consultant legat de numerotarea facturilor nu cred ca este foarte relevant și bănuiesc ca oricum i-ați dat un număr și o serie. Din practica va spun ca de regula nu se face nici o decizie interna de numerotare și inseriere, ci în caz de un control se face ulterior. Important este sa fie data o serie și un nr distincte. Legat de faptul ca dvs ați completat documentele, atâta timp cât el si-a însușit asta prin semnatura și a acceptat completarea lor ca și cum ar fi fost facute în mod normal de el, nu vad care e problema. Dacă a semnat înseamnă ca a fost de-acord cu totul. Dacă se pune problema de ce ați completat dvs documentele, o sa spuneți deoarece v-a rugat el pt ca e bătrân și nu vede bine. Mai ales ca nu e prima data când se întâmplă treaba asta. Așa ca eu în locul dvs. Nu mi-as face nici un fel de probleme. Actele au fost semnate sub smnatura privata si aricand se poate face o expertiza pt a se dovedi autenticitatea. Sper ca v-am fost de ajutor! O zi plăcută!
Va mulțumesc frumos !

TOTAL FOREST CONSULT SRL a scris:

Bună ziua. Eu spun ca, daca intr-adevar sunteți sigur ca cel care a semnat factura la emitent este administratorul firmei furnizoare, nu aveti de ce sa va faceți probleme, mai ales pentru ca, dacă spuneți și puteți dovedi ca au mai fost și alte situații de genul acesta pe care el le-a aprobat prin semnatura. Ceea ce spunea dn-l consultant legat de numerotarea facturilor nu cred ca este foarte relevant și bănuiesc ca oricum i-ați dat un număr și o serie. Din practica va spun ca de regula nu se face nici o decizie interna de numerotare și inseriere, ci în caz de un control se face ulterior. Important este sa fie data o serie și un nr distincte. Legat de faptul ca dvs ați completat documentele, atâta timp cât el si-a însușit asta prin semnatura și a acceptat completarea lor ca și cum ar fi fost facute în mod normal de el, nu vad care e problema. Dacă a semnat înseamnă ca a fost de-acord cu totul. Dacă se pune problema de ce ați completat dvs documentele, o sa spuneți deoarece v-a rugat el pt ca e bătrân și nu vede bine. Mai ales ca nu e prima data când se întâmplă treaba asta. Așa ca eu în locul dvs. Nu mi-as face nici un fel de probleme. Actele au fost semnate sub smnatura privata si aricand se poate face o expertiza pt a se dovedi autenticitatea. Sper ca v-am fost de ajutor! O zi plăcută!

Alte discuții în legătură

Inselaciune ajutor va rog goldstar9 goldstar9 Buna ziua ,am platit suma de 3000lei catre firma X iar X afirma ca nu i sa platit nimic ( eu am primit chitanta si factura pt bani s-a platit numerar) ... (vezi toată discuția)
Onorariu pagina traducere autorizata de mj (fara contract civil) ContSters83715 ContSters83715 Am initiat o actiune pe civil pt pretentii fata de un numar de x pagini de traduceri autorizate care nu mi-au fost platite, credeti ca am dreptul sa cer un ... (vezi toată discuția)
Factura incompleta ContSters83715 ContSters83715 daca un client da banii dar refuza sa primeasca si sa dea detalii pentru factura si chitanta si nu stim decat numele si prenumele , cum procedam la ... (vezi toată discuția)