avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul impozit vanzare soti
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul impozit vanzare soti

Cum este reglementata calcularea impozitului pe vanzare in cazul sotilor ( "x" in calitate de vanzator casatorit )

Unii notari impart pretul vanzarii la 2 si apoi calculeaza acest impozit pentru fiecare dintre soti .

Nu mi se pare corect , intrucat cotele in devalmasie nu se cunosc .
Uneori bunul este chiar bun propriu al unuia dintre soti, banii provenind din vanzarea altui bun dobandit inainte de casatorie .

Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 15:52, 6 Iulie 2011
Multumesc pentru indicarea topicului, acum am vazut ca aveati aceeasi problema. Pana la urma ati rezolvat? Mi se pare halucinant cum pot unii spune de "lacune ale legii" fara macar sa faca o minima conexiune logica.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Textul mult discutat, face referire la proprietate pe cote-parti si nu la coproprietate in devalmasie, unde cotele- parti doar sunt prezumate ca ar fi 1/2 si 1/2.Notarul nu poate calcula cotele parti ale sotilor, oricum.
Totusi asa se procedeaza .

Cum as putea primi diferenta de bani ?
In primul rand ar trebui sa cautati pe cineva care nu procedeaza asa. Daca nu merge, trebuie sa existe un mod prin care sa solicitati restituirea impozitului nedatorat, dar cred ca aici ne poate ajuta mai mult un consultant fiscal. In tot cazul, puteti intreba la asistenta contribuabili la administratia financiara de care apartineti sa vedeti cum vi se poate restitui suma respectiva. Nu va recomand sa intrati in detalii referitoare la fondul problemei.
Ma gandeam sa ma adresez cu o intrebare Camerei Notarilor .

Dar daca ei considera normal acest mod de calcul nu stiu ce mai pot sa fac .

Alte discuții în legătură

Apartament mostenire Stefan Anamaria Stefan Anamaria dupa moartea tatalui, succesiunea este in favoarea mamei cu 75%, eu si sora mea 25%. mama a decis sa-mi dea apartamentul dar nu stiu prin ce act (ex: ... (vezi toată discuția)
Impozit perceput din vanzare apartament ContSters97877 ContSters97877 Buna ziua, Vreau sa vand apartamentul, cumparat in 1993, si as vrea sa stiu cum se calculeaza impozitul (ca sa fiu sigura ca notarul va ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare cumparare apartament. nic s nic s Doresc sa vind apartamentul in care locuiesc si vreau sa stiu urmatoarele : 1.Inteleg ca trebuie sa platesc impozit 3% din valoarea declarata de cele doua ... (vezi toată discuția)