Cum este reglementata calcularea impozitului pe vanzare in cazul sotilor ( "x" in calitate de vanzator casatorit )
Unii notari impart pretul vanzarii la 2 si apoi calculeaza acest impozit pentru fiecare dintre soti .
Nu mi se pare corect , intrucat cotele in devalmasie nu se cunosc .
Uneori bunul este chiar bun propriu al unuia dintre soti, banii provenind din vanzarea altui bun dobandit inainte de casatorie .
Multumesc pentru indicarea topicului, acum am vazut ca aveati aceeasi problema. Pana la urma ati rezolvat? Mi se pare halucinant cum pot unii spune de "lacune ale legii" fara macar sa faca o minima conexiune logica.
Textul mult discutat, face referire la proprietate pe cote-parti si nu la coproprietate in devalmasie, unde cotele- parti doar sunt prezumate ca ar fi 1/2 si 1/2.Notarul nu poate calcula cotele parti ale sotilor, oricum.
In primul rand ar trebui sa cautati pe cineva care nu procedeaza asa. Daca nu merge, trebuie sa existe un mod prin care sa solicitati restituirea impozitului nedatorat, dar cred ca aici ne poate ajuta mai mult un consultant fiscal. In tot cazul, puteti intreba la asistenta contribuabili la administratia financiara de care apartineti sa vedeti cum vi se poate restitui suma respectiva. Nu va recomand sa intrati in detalii referitoare la fondul problemei.