Cunoașteți situații în care, în mod legal, în cadrul unei asociații de proprietari, cheltuielile reprezentând servicii de administrare, servicii de curățenie și indemnizații președinte, respectiv cenzor pot fi repartizate în mod egal pe apartamente (cu suprafețe diferite)?
Ca sunt locuite sau nu...proprietarii sunt datori sa plateasca cheltuielile ce se calculeaza in functie de CPI.
Nu platesc consumurile contorizate, dar asta este alta treaba...
la un bloc de P+4 vine o ingrijitoare si zice ca vrea 200 de lei pe scara. Blocul are patru scari, deci 800 lei net vrea femeia. Restul e treaba celor specializati sa-i calculeze brutul din care sa rezulte cei 800 de lei netul. La fel si repartizarea in liste. Scarile nu sunt egale ca numar de apartamente. Dar nu era legal ca pe fiecare scara sa se puna 200 de lei. Asta era gandirea ingrijitoarei. Administratorul, care cunoaste legea, va repartiza toata suma, adica netul si impozitele, dupa cota parte indiviza.
Tota asa si o firma de administrare vine si zice ca vrea 10 lei de apartament. Asta e o gandire din viziunea administratorului. Dar in interiorul asociatiei aceasta suma se va repartiza tot dupa cota parte indiviza, mai ales ca serviciile de administrare sunt asimilabile cheltuielilor salariale.
De acord cu Dvs!
Foarte bună prezentarea Dvs, poate să înțeleagă tot nepriceputu'.
Dar dacă administratorul nu cunoaște legea?
Dar dacă nici președintele și nici măcar cenzorul nu cunosc legea?
V-aș ruga, dacă vă permite timpul, să îmi transmiteți opinia Dvs. referitoare la faptul că personalul din cadrul compartimentului specializat din Primărie, însărcinat cu controlarea, verificarea și medierea aspectelor sesizate, aflate în neregulă în cadrul A.P., a dat o asemenea interpretare prevederilor legale, din care rezultă că în opinia lor, specificarea modului de repartizare a cheltuielilor – reprezentând serviciile de administrare, respectiv de curățenie – într-un contract de prestări servicii face, cum s-ar spune, legea, iar art. 84, 85 din legea dedicată sunt "descalificate" de acele clauze contractuale.
Cum este posibil ca nici reprezentanții compartimentului specializat din Primărie să nu cunoască legea?
Cei din cadrul primariei sunt oamenii ca noi, nu cred ca au o pregatire speciala...doar au fost numiti acolo...si ce sa faca...
Justitia poate emite o parere legala, poate interpreta legea...de aceea si avem acest drept, de a ne adresa justitiei...
Da, ce să facâ ?
De exemplu să susțină că nu sunt competenți să se pronunțe pe aspecte care implică referiri la lege și să îndrume către instanță și să se abțină, nu în secunda doi, după ce își afirmă incompetența, să se pronunțe și implicit să încline balanța într-un fel sau altul.
Parcă justiția le-ar rezolva pe toate!
Se moare cu legea în brațe, la greu, cum ar spune unii!
Nu toți care mai "stăm pe baricadă" suntem neapărat competenți, dar avem decența de a nu pretinde că ne pricepem pe un domeniu, dacă nu am studiat suficient.
Cum e corect
colega3
s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)