1. Maine suntem programati la notar pentru succesiune dupa mama mea decedata in luna aprilie iar suma ce trebuie platita la notar este de 2600 lei. Ce reprezinta aceasta suma si cine o achita?
2. De la moartea mamei mele, tatal meu este ingrijit, la domiciliul sau, de una dintre nepoate. Ce poate sa-i lase mostenire si care este forma cea mai sigura (ce nu poate fi atacata): contractul sau testamentul?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Inseamna ca sunteti coproprietari in indiviziune pe întregul imobil.
Casa o veti îngriji cu toții.
Da' de ce nu ati pus toate aceste intrebari cand ati fost la notariat?
Probabil din cauza disconfortului creat de evenimentul care ne-a adus in situatia respectiva: decesul mamei noastre...Sunt convinsa ca in astfel de momente, in cazul multora, latura practica este acaparata de trista realitate de a sta in jurul unei mese, impartind bunuri. Multumesc pentru raspunsuri!
Va inteleg, dar totusi ar fi fost mult mai comod si mai clar (cu toate actele in fata si cunoscând speta) să aveți o discuție verbală, decât să urmăriți pe net raspunsurile scrise.
Partajul se realizeaza in natura, adică fiecare primește efectiv cate un bun/bunuri sau imobilul se împarte în bucăți.
Sau prin echivalent. Unul dintre dvs ia tot și achita celorlalți 3 sulte.
Partajul se poate încheia amiabil la notar (daca va înțelegeți ce ia fiecare și ce sume urmează să se achite) sau pe cale judecătorească.
Succesiune
coryna_urziceanu
Buna ziua,
In urma decesului tatalui raman mostenire : o casa, o masina si un apartament.Mostenitorii sunt 2 frati.Intelegerea dintre frati ar fi: masina ... (vezi toată discuția)