avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită S-a ridicat poprirea.
Discuție deschisă în Executare silită

S-a ridicat poprirea.

Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani, soțul meu a fost executat silit de un executor judecătoresc. În urma executării, s-a înființat o poprire pe contul salarial in valoare de 50% din veniturile salariale. Luna aceasta in schimb, am putut folosi salariul integral al soțului. Este posibil sa fie o greșeală a băncii, sau s-a desființat poprirea? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 10 Decembrie 2019
Nu as prea crede sa fie o greșeală a băncii, deoarece in 2 ani si ceva nu a greșit in nici o lună. Bănuiesc că ei au oricum o evidență a conturilor blocate care funcționează în mod automat....Ar fi cred imposibil să țină evidența tuturor conturilor blocate si sa puna in cont doar suma disponibilă folosirii...

gi-jane2 a scris:

Este posibil sa fie o greșeală a băncii, sau s-a desființat poprirea?

e posibil si una si alta,
Desfiintata ar fi posibil, daca ati ajuns la suma pt care s-a infiintat poprirea.

Oricum, trebuie sa va informati la sursa.. ca asa ne dam cu presupusul.
Daca suma pe care o datorati a fost achitata, s-o fi ridicat poprirea, puteti sa faceti un calcul.
Asta spun,ca eu nu pot deoarece nu este contul meu ci al soțului, iar eu nu sunt imputermicita. Soțul este momentan plecat in misiune de serviciu in Afganistan ,iar costurile telefonice sunt imense ca sa sune de acolo la Bancă.

gi-jane2 a scris:

Oricum, trebuie sa va informati la sursa.. ca asa ne dam cu presupusul.
Daca suma pe care o datorati a fost achitata, s-o fi ridicat poprirea, puteti sa faceti un calcul.

Cand am zis dvs..ma refeream la titular.
Oricum, nu aveti nicio problema se va interesa cand vine. E bine ca banca v-a dat si nu v-a luat.. o sa se lamureasca cand vine.
Pe noi ne interesa sa aflam acum. De aia am întrebat . Altminteri așteptam cuminți incac 4 luni de zile....

gi-jane2 a scris:

Cand am zis dvs..ma refeream la titular.
Oricum, nu aveti nicio problema se va interesa cand vine. E bine ca banca v-a dat si nu v-a luat.. o sa se lamureasca cand vine.

Alte discuții în legătură

Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Popriri si executari silite Andreea Miulescu Andreea Miulescu Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani, soțul meu a fost executat silit de un executor judecătoresc. În urma executării, s-a înființat o poprire pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)