avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina si incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina si incetarea CIM

Buna ziua!tocmai am aflat ca sunt insarcinata,dar CIM este pe perioada determinata,pana la 01.03.2020.o sa pot beneficia de indemnizatie pt CCC,deoarece am perioada necesara lucrata.dar as vrea sa stiu ce se intampla dupa incetarea CIM(nu cred sa se prelungeasca)?de ce anume voi beneficia financiar,daca voi benefia pana la intocmirea dosarului pt CCC.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 17 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In acest caz, la data incetarii c.i.m. puteti intra in somaj.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

Cererea pentru intrarea in CCC se va depune la AJOFM, iar actele la Primaria in raza careia domiciliati.

SAU

2. La data incetarii c.i.m., puteti depune concediile medicale la Casa de Asigurari de Sanatate pentru a fi platite, in condtiile mentionate in OUG 158/2005, dupa care puteti intra in CCC.

OUG 158/2005
art.32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în situația în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcția publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfășurat activitate în funcții elective sau în funcții numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil olteanudiana olteanudiana Buna seara, Doresc sa ma lamuriti cu o problema in legatura cu posibilitatea acordarii indemniz., pe data de 25.07.2013 am semnat contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal si post natal florentina_hender florentina_hender Buna ziua Vin si eu cu o solicitare. Sunt insracinata in 6 saptamani, ar trebui sa nasc pe 3 mai 2015. Insa sunt angajata pe prioada determinata de 1 an de ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata Oana Enache Oana Enache Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 de saptamani si imi expira contractul de munca pe data de 9 februarie 2020 . Ma poate prelua casa de asiguraru ? Multumesc ... (vezi toată discuția)