avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întâmpinare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întâmpinare.

Bună seara, poate ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns. Problema e următoarea...
Am fost data în judecata de administratie pt datoriile de la întreținere.( O suma de 4000 de lei.)
Pârâtul.. Tata, care este decedat din 26 decembrie. (eu sunt fiica care locuiește în acest apartament) Trebuie sa depun întâmpinarea în acele 25 de zile. Întrebarea mea este următoarea...
Pot face întâmpinarea în numele mamei mele? Și cum ar trebui sa scriu în întâmpinare ca pârâtul este decedat? Ce ar trebui sa invoc? Nu îmi permit un avocat și încerc sa ma descurc singura. Și as mai avea o alta întrebare... În cazul în care pârâtul este decedat, judecata se poate suspenda pana la numirea noilor moștenitori? (nu am făcut succesiunea)
Nu știu la ce sa ma aștept. De vina pt treaba aceasta bineînțeles ca sunt eu, nu ma criticați. Administrația oricum o sa și recupereze banii, însă nu știu ce ma așteaptă în cazul acesta în care pârâtul este decedat.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 00:57, 10 Ianuarie 2020
Asociatia are dreptul sa depuna la OCPI ipoteca imobiliara pentru suma minima de 3000 Lei( parca asta era suma minima). Asociatia pune ipoteca - gaj- asupra apartamentului. Deci cu sfatul de mai jos si cu cel de mai sus sa incepeti sa platiti. Mai puteti apela si la un Mediator, pentru a incerca sa negociati sumele/ratele - conditiile in care sa incercati sa achitati datoria.
Legiuitorul nu a prevazut suma minima pentru demarat procedura de executare debite
Situatia se poate solutiona foarte simplu incheind angajament de plata cu asociatia de proprietari si in aceasta varianta se elimina alte situatii neplacute
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
ynocentta, utilizator
Ipoteca se inscrie in cartea funciara dar in situatia cand nu are facuta cadastru si intabularea imobilului cum se procedeaza?
Conform noii legi, una dintre cele mai controversate norme este cea cu privire la faptul că preşedintele sau administratorul asociaţiei de proprietari are obligaţia solicitării notării în cartea funciară a debitelor mai vechi de trei luni şi care depăşesc valoarea salariului de bază minim brut pe ţară, garantat în plată.
Cred ca numai presedintele asoc. poare solicita nu administratorul cf. legii 196 dar in czul ca nu exista c.funciara cum prcedeaza .asociatia pt. instituirea privilegiului imobiliar?

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie de catre asociatie de proprietari vasilemb vasilemb Un locatar este dator la Asociatia de Proprietari, dar apartamentul este pe numele altcuiva. Cine trebuie actionat in judecata? Ce garantie avem ca si ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie purpleT purpleT Buna ziua. Am rugamintea daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: - se poate scoate la licitatie un apartament de catre asociatia de ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de locatari SMZz SMZz Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie curioasa: In vara anului 2016 am fost plecat de la domiciliu, al carui proprietar sunt, timp de 4 luni. In ... (vezi toată discuția)