avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul copilului

BUNA ZIUA AM O FETITA IN VARSTA DE 5 ANI CU BARBATUL CU CARE NU AM FOST CASATORITA NICIODATA FETITA ESTE PE NUMELE MEU CU LINIE IN CERTIFICATUL DE NASTERE LA TATA. FETITA A STAT IN GRIJA PARINTILOR LUI 1 AN CONTRA COST AM DOVEZI COMISIONELE BANILOR TRIMISI ACCESTORA EU AM VENIT IN TARA SI VREAU SA IAU FETITA CU MN IN STRAINATATE MA POATE OPRI ACCESTIA ??SI EU DIN RESPECT LAS FETITA SA ISI VIZITEZE ASA ZISI BUNICI DAR PROBLEMA ESTE CA EI FAC FIGURI CAND TREBUIE SA MIO ADUCA ACASA SI IMI INVATA FETITA SA NU VINA LA MN AU UN MEDIU DE TRAI ORIBIL FETITA A INVATAT UN VOCABULAR NEADECVAT DE LA EI TATAL SE JOACA LA JOCURIILE DE NOROC ESTE DEPENDENT AU O LOCUINTA SOCIALA NU MUNCESC NICI UNU CE SE POATE INTAMPLA POT SA IMI IA FETITA
Cel mai recent răspuns: dalina chira , utilizator 19:58, 22 Decembrie 2019
asa poate sa vina orice om de pe strada sa imi recunoasca mie sau altor mame in situatia mea copilul fara acordul meu ?? unde era cand sa nascut fetita ?si dupa cinci ani se trezeste un neica nimeni ca are copil?
Mama are drepturi și obligații fata de copil.
Daca plecați luni atunci puteți lua copilul cu dumneavoastră, tatăl nu are timp sa îl recunoască.
imi pare foarte rau savaderanjez dar nu intelegeti ca in cazul meu nu exista nici un tata si cat de recunoscut nu are pe cine sa recunoasca ca nu ii dau eu voie si nu ma obliga legea, cred ca ar trebui sa stau de vb cu un avocat competent nu cu blogeri multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs stati de vorba cu cine doriti, dar ce stiti dvs de prin auzite asa...
ca nu ii dau eu voie si nu ma obliga legea,
, nu stiti bine.
Acum am inteles ca nu are tata si puteti pleca oriunde, insa ce nu stiti e ca tatal poate recunoaste copilul oricand doreste prin declaratie la notar,, starea civila, sau instanta daca nu stie anumite date sau se impiedica de o anexa la starea civila, Acordul dvs trebuie daca vrea sa ii schimbe numele.
Aici sunteti pe un forum, unde raspund si " bloggerii", si consultanti, avocati, notari etc, daca vreti sa stati de vorba cu un avocat, va trebui sa mergeti la biroul unuia, platiti o consultatie si stati acolo de vorba.
Eu v-am sfatuit sa plecati inainte ca tatal sa aiba posibilitatea de a recunoaste copilul, nu ca nu ati mai putea pleca apoi cu copilul, insa va fi mult mai greu, veti avea nevoie sa va judecati cu tatal.





Articolul 415 alin. (2) şi (3) Noul cod civil dispune: „Copilul conceput şi născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său. După moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai dacă a lăsat descendenţi fireşti”.

Recunoaşterea se face prin declaraţie la serviciul de stare civilă, fie odată cu înregistrarea naşterii, fie după această dată; recunoaşterea poate fi făcută şi prin înscris autentic sau prin testament.

Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.

Recunoaşterea, chiar făcută prin testament, nu se poate revoca.


Recunoaşterea paternităţii este declaraţia făcută de bunăvoie de către un bărbat, în una dintre formele prevăzute de lege, prin care acesta mărturiseşte că este tatăl unui copil. Ca şi recunoaşterea maternităţii, recunoaşterea paternităţii are o natură juridică mixtă, fiind o mărturisire de paternitate (mijloc de probă) exprimată în forma unui act juridic.

Copiii care pot fi recunoscuţi.
Potrivit art. 415 alin. (2) Noul Cod Civil, pot fi recunoscuţi numai copiii concepuţi şi născuţi în afara căsătoriei.



Detalii: [ link extern ]


Pe viitor, ocoliti sfaturile care nu va sunt pe plac, dar nu mai emiteti judecati de valoare, multumesc!



asa poate sa vina orice om de pe strada sa imi recunoasca mie sau altor mame in situatia mea copilul fara acordul meu ?? unde era cand sa nascut fetita ?si dupa cinci ani se trezeste un neica nimeni ca are copil?


Da, poate face asta daca copilul e nascut in afara casatoriei si nu e recunoscut de un alt barbat. Declaratia e una pe proprie raspundere si barbatul poate raspunde penal pentru fals in declaratii, iar dvs veti contesta recunoasterea paternitatii in instanta si individul va suporta in final si cheltuielile de judecata si puteti sa ii cereti si daune morale... deci lucrurile sunt asezate de lege corect, doar dvs va faceti false probleme.
Iar neica ala nimeni, e neica cu care ati conceput copilul, fara el, neica ala nimeni, nu ati fi avut acel copiil.
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dalina chira, dvs. trebuie să mergeţi şi să luaţi fetiţa la dvs., fără prea multe explicaţii.Acolo unde locuiţi, înscrieţi fetiţa la grădiniţă, şcoală, o înregistraţi cu domiciliul acolo. Orice recunoaştere ulterioară a tatălui nu vă va afecta în privinţa liberei circulaţii fiindcă, legal, dacă domiciliul fetiţei este în ţara X, nu este necesar acordul tatălui pentru a merge copilul acasă.
Totuşi, dacă fetiţa a fost crescută de bunicii paterni, presupun că s-a ataşat de aceştia şi nu ar trebui întreruptă legătura dintre fetiţă şi bunici. Ataşamentul nu ţine de liniuţa din certificatul de naştere şi, cu siguranţă, fetiţei îi va fi dor de aceştia.Depinde de dvs. cum veţi gestiona situaţia.

Alte discuții în legătură

Copil in afara casat. maryapopescu maryapopescu Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc undeva pe la sf. de an. Problema este ca nu vreau ca micuta mea sa fie trecuta pe numele lui, noi nu suntem ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii tmac tmac Buna ziua! Sunt tatal unei fetite - in conditii mai speciale... Inca dinainte de a se naste fetita, mama ei si barbatul la care locuia hotarisera sa declare ... (vezi toată discuția)