Bună ziua.
Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere este un apartament. Unul dintr copii sunt eu dar cedez în favoarea mamei. Ceilalți vor sa fie despăgubiți și am dori sa știm ce procent ii revine mamei. Este corect ca mamei ii revin 50% fiind căsătorită cu tata (fiind bun comun din căsătorie) plus încă un sfert? Adică doar 25% se vor împărți la cei 3 frați rămași la succesiune?
Mulțumesc anticipat,
Un an nou fericit!
Alexandra
Nu exista o cedare"in favorem ", in favoarea unui succesor.
Acceptarea succesiunii este totala, vizeaza intreaga mostenire.
Prin actul de acceptare va exprimati pozitia fata de succesiunea deschisa prin moarte, dobandind calitatea de succesor.
Odata stabilite drepturile succesorale, cota-parte din dreptul de proprietate, calitatea de succesor, precum si bunurile cuprins in masa succesorala, poate opera transferul dreptului de proprietate, in ceea ce priveste cota-parte determinata.
(cota-parte din dreptul de proprietate, odata stabilita, poate fi instrainata, cu titlu gratuit, ori cu titlu oneros , fara a fi necesara imparteala efectiva).
Doar dreptul de proprietate este impartit, nu bunul, in materialitatea sa.
Cotele -parti din dreptul de proprietate au fost mentionate de colegi, mau sus.
Succesiune
mediaset
care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)