avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile la 16 ani

Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un tată vitreg care la început cand l-am cunoscut părea un om foarte bun mai ales cu mine Dar dupa un timp s-a schimbat radical si a inceput sa dea in mine, iar în ultimul timp ma comanda mai mult decât o face mama. Mai am doi frati, care sunt frați cu mine doar din partea mamei mele. Părinții mei au aflat ca am facut dragoste cu iubitul meu...asa ca nu au mai fost de acord sa ne mai vedem sau sa mai vorbim...nici la scoala nu aveam voie să ne salutăm. Totusi am rămas impreuna. Am avut o grămadă de certuri cu ai mei si am luat bataie din partea tatălui meu vitreg dar pana la urma nu au avut încotro decat sa ma lase sa ma vad cu el si sa vorbim dar in ultima vreme nu ma mai inteleg Nici cu mama ne certam din ce in ce mai des si mai urat , situația e mai urâtă eu in ultimul timp nu prea mai pot sa ma vad cu iubitul meu deoarece sunt obligată să stau cu frații mei aproape non-stop. Mama pleaca tot mai des de acasa ori impreuna cu tatăl meu vitreg ori fara el. Iar tatăl meu vitreg nu sta cu frații mei. Din cauza a tot ceea ce se intampla imi doresc foarte mult sa ma mut cu iubitul meu dar vreau sa stiu care ar fi consecințele, si ce i s-ar putea întâmpla.
Cel mai recent răspuns: Alina Dan , utilizator 09:29, 27 Septembrie 2020
@Ionuț.ion ai mei tot timpul cand ne certam ma fac curvă, zdreanță, panaramă, si asa mai departe cred ca iti poti da seama cum ma mai fac...Si de fiecare data imi spun ca daca am vreo nemulțumire si nu sunt mulțumită cu condițiile de acasa, atunci sunt libera sa plec unde vreau. Iar tatăl meu vitreg a spus că eu odata ce plec de aici nu mai trebuie sa ma întorc...Si mama nu a avut nimic de comentat. Dar ceea ce ma doare cel mai tare este faptul că eu ,inainte ca tatăl meu vitreg sa apara, ma înțelegeam foarte bine cu mama, stateam singure si ne sprijineam una pe alata. Puteam vorbi orice cu ea ma înțelegea de fiecare data si nu urla la mine nu ma jignea si nu dădea in mine....Dar de cad e cu el impreuna....parca e altă persoană...Si nu mai pot vorbi cu ea....de fiecare data ii ia apărarea tatălui mei vitreg...

Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Queen10, utilizator
Nu stiu ce sfat iti pot da, greseste foarte mult mama ta cum procedeaza...
Consuma alcool?
Nu.i caut scuze, dar poate nu mai vrea sa fie singura, poate a gasit un sprijin in dumnealui si, crede ca daca " iese din cuvantul lui" o sa plece si o sa ramaneti iar singuri...
Ar trebui sa mergeti impreuna, poate mai mult dumneaei, la un psiholog.
Nu ma intelege gresit, nu-l cunosc pe tip si nu vreau sa spun ceva gresit... poate fi " painea lui Dumnezeu acum" si eu sa spun o prostie...dar am vazut multe persoane care acum sunt "Ingeri" si peste o zi nu-l mai recunosti ( cum ai spus chiar tu de mama ta, ca v-ati inteles foarte bine pana a aparut domnul...).
Asa poti pati si cu acest baiat, acum te respecta, ajuta...dar mai tarziu...
Sfatul meu este sa nu te muti la ei, chiar da, prin absurd, poti face asta cu ajutorul Politiei si a Protectiei copilului.
Incearca sa discuti cu profesorii la scoala, cu psihologul, persoane in care ai incredere si te pot ajuta. Si acestea sa discute cu parinti tai.
Daca continua cu jignirile si dupa asta... poti incerca sa te muti la acea prietena de familie, continua scoala, mergi la facultate, gaseste un job bun si viziteaza-ti parintii cat mai des ( chiar daca acum poate te injura, se pot schimba in momentul in care vad ca nu ai renunta la scoala si la ei, chiar daca au facut ce au facut...).
Si, oriunde alegi sa pleci ( cum am mai spus, in situatia actuala parerea mea este sa alegi prietena si ti-am spus si in postarea asta dar si in cea anterioara de ce ), nu pleca pana nu discuti cu psilogolul/dirigintele tau si cu Protectia copilului.
Asa esti si in siguranta ( ai vazut si tu la tv ce se intampla...) si nici parintii nu pot merge la Politie sa te dea disparuta...
In ce oras locuiesti?
@When nu stiu ce ati inteles sau ce nu ati înțeles din tot ceea ce am scris eu acolo sus. Dar la mine problema nu este faptul că vreau sa plec ca sa pot sa fac sex. Nu asta e problema, am spus si acest lucru ca sa se poata privi problema din toate părțile sa pot primi cat mai multe răspunsuri care sa ma ajute. Adică dacă nu spuneam ceea ce s-a întâmplat și că s-a aflat acest lucru se privea altfel problema da am inteles si părinții mei au dreptate in felul lor, asta am inteles-o....Dar restul problemei nu cred ca ati vazut-o iar cu continuarea liceuli degeaba vreau eu sa il continui daca nu pot invata asa cum as vrea eu degeaba ma axsez numai pe liceu daca restul lucrurilor nu merg nici cum bine....Adică certurile in fiecare zi stau închisa in casa, etc. si de frații mai mici nu pot face nimic nu pot sa invat sau sa imi fac temele asa cum le puteam face inainte ca ei sa fie.
Deci nu vreau sa supăr pe nimeni nu jignesc pe nimeni nu vreau sa fiu înțeleasă gresit dar motivul pentru care vreau sa plec nu este ca vreau sa pot sa merg sa fac sex!
@Ionuț.ion mama de consumat nu consuma alcool...eu cu prietena din cluj păstrăm legatura si stie cam tot ceea ce se intampla acasa si a spus că poate mama e asa si din cauza stresului cu copii...si as intelege-o pentru ca vad si eu ce fac copii sunt cum de aceeasi varsta unul de 5 si celălalt de 3 ani deci certurile între ei sunt inevitabile, iar în ultima vreme nu le mai faci pe plac cu nimic, se bat se cearta...non-stop e asta.
Dar tot nu înțeleg de ce s-a ajuns aici...sa nu ma mai inteleg cu mama sa ajunga in halul asta...Si ea mi-a spus odata ca cică nu ii cauta scuze tatălui meu vitreg dar cam asta face...Si am senzatia ca nu mai e mama aia pe care o cunoșteam eu... o iubesc pentru ca e mama mea si oricât as incerca sa ii caut o scuza nu pot...iar cu frica de a rămâne iar singura nu stiu ce sa zic...pentru ca daca ar încerca macar sa vorbeasca cu el poate s-ar schimba mai multe sau macar daca nu l-ar mai lasa sa aiba atâtea drepturi asupra mea...pentru ca ea ca mama mea mi se pare normal ca ea sa aiba mai multe drepturi asupra mea si ca deciziile care sunt de luat in legatura cu mine sa le ia ea...sau gresesc?
Nu stiu ce sa zic sau sa fac.. ma tot gandesc sa fac sa fie bine incerc sa vorbesc cu ei frumos dar nu se poate sa vorbesc cu ei fără să se ajungă la certuri.
Cum ti-am mai spus, nu stiu cum sa te ajut, ce sfat bun sa ti dau...
Este posibil ca mama ta sa se comporte asa si din cauza copiilor, din cauza grijilor de orice fel ( legate de serviciu, relatia cu tine si tatal vitreg, nu stiu...).
Incearca sa vorbesti cu o ruda, un prieten de familie, un profesor care iti cunosc parintii...
care sa vina acasa la tine si sa discute cu dumnealor.
Sa i intrebe ceva de genul... Ce se intampla cu fiica voastra de o vad asa suparata, abatuta, a inceput sa i scada performanta scolara ( daca este vorba sa discute un profesor cu dumnealor)..

Alte discuții în legătură

Probleme in familie la 16 ani utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori ... (vezi toată discuția)
Plecare de acasă la 14 ani. pot fi consecințe legale dacă părinții sunt de acord? ContSters450186 ContSters450186 buna am 14 ani si vreau sa stiu daca pot pleca de acasa la iubitul meu cu acordul parintilor se poate sa se intample ceva cu mine sau cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)