avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Frauda electorala in Romania
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Frauda electorala in Romania

La noi ca la nimeni! Nu gasesc decat o singura explicatie : ca unii oameni si-au pierdut mintile! Nimeni si nimic nu poate justifica pierderea libertatii pentru ce?! Pentru vot dublu , triplu sau mai stiu eu de cate ori!
Oricum....este o incredibila lupta la baioneta! Oamenii cinstiti care nu mai suporta regimul si ies la vot contra infractorilor care voteaza de n ori ! A se vedea si cazurile de mita efectiva -- viceprimarul din Stefanesti urmarit de politie si primarul din Cernica! Nu mai spun ce se intampla la sate unde oamenii necajiti sunt pacaliti pe fata de primarii care mai deunazi carau galeti cu masinile politiei comunitare!Iar sectia de votare speciala de la gara de Nord este inchisa fiindca un membru al comisiei de votare a fost prins cu mai multe buletine de vot in alb!!!!!!! Incredibil!
Toate posturile de televiziune ne invadeaza cu astfel de stiri! Iar chestiunea cu intreruperea electricitatii pe care zilele trecute nu am vrut sa o comentez fiindca mi se parea o exagerare , se pare ca acum a inceput sa functioneze!
Si in toate aceste conditii Occidentul se uita la noi! Cred ca se holbeaza fiindca nu cred sa mai aiba ocazia sa vada asa ceva nici in filme!
Ce parere aveti?
B-)
1,5 din voturile initial declarate nule, nu din totalul voturilor exprimate
Da, pai tocmai asta zic: ce garantie avem ca eroarea de numarare nu e la fel de mare si la celelalte ?
Frauda a fost dovedita... punct.

A cere sa se faca "dreptate" in situatii in care stii sigur ca "probele" pe care le detii nu sunt suficiente, este o arma cu doua taisuri. Analizind situatia asa cum se prezinta in urma numararii voturilor nule, nu putem decat sa constatam ca cei care au fraudat sunt tocmai cei care acuzau acest lucru. Sa ma explic. Acele voturi valabile, "strecurate" in voturile nule, reprezinta daca vreti, "aportul" reprezentantilor fiecarui partid din sectiile de votare adus de catre fiecare propriului candidat. Putin mai "iuti de mana" cei din masinaria PSD, au reusit sa arunce la "gunoi" mai multe voturi valabile dintre cele ale lui Traian Basescu cu aproximativ 27%. Asa, ca o simpla informatie, mentionez ca asa se vede situatia privita de pe un teren neutru.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
justitiarul3, utilizator
Parerea mea este ca nu acesta trebuie sa fie scopul deciziei renumararii voturilor nule, adica a se vedea daca printre ele nu sunt valide un numar mai mare de 70000 in favoarea lui Geoana. Nu cred ca cei din comisii sunt atit de timpiti sa declare voturi nule unele care ar fi fost evident valide. Anularea lor putea fi simplu facuta prin aplicarea unei stampile in plus, asa incit sa nu fie nimeni declarat vinovat, in cazul in care cineva ar fi constatat "greseala".
Eroarea de aprox 2000 (declarate initial nule) s-a datorat dorintei de a elimina eventuale supozitii: daca nu sunt sigur mai bine declar nul sau pur si simplu din asezarea lor eronata in partea celor nule
.
Singurul fapt real ce poate fi aflat dupa aceasta renumarare este daca: nr voturi nule + nr voturi valide = nr. total votanti. De aici ar mai putea aparea suspiciuni de frauda, in cazul in care formula de mai sus nu se respecta, caz in care logic ar fi sa se solicite renumararea celor declarate valide. Iar apoi facuta verificarea daca voturi nule renumarate + voturi valide renumarate nu este cumva mai mare decit numarul total al participantilor.

In rest ce se mai poate dovedi prin aceasta renumarare? Diferenta de aprox 200 voturi care se adauga la diferenta dintre cei doi, chiar mai conteaza?

Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
Cineva, maisus, spunea ca buletinele valabile gasite in sacul cu buletine anulate ar reprezenta 1,5% din buletinele din acel sac. Altcineva spune chiar de un procent de 27%. Depinde la ce ne referim , ce baza de calcul avem.
Dar chiar acel procent de 1,5% ar fi foarte mare daca ne punem problema ca s-au facut asemenea "greseli" si in cei 2 saci ai lui Basescu si Geoana. Daca din cele peste 5 milioane de buletine valide pentru fiecare candidat, un procent de 1,5% din buletine sunt in realitate nule? Daca reprezentantii partidelor din comisie "mai iuti de mana" au aruncat in sac buletine anulate si le-au numarat ca voturi ale lui Basescu sau Geoana?
Asa ca ar trebui verificate si numarate toate buletinele de vot. Si-atunci, ori la bal, ori la spita! Poate ca acest lucru va duce la validarea unui pesedinte cu cel putin 2% voturi mai multe decat celalalt candidat. Indiferent care din ei, dar parca victoria ar fi mai clara si presedintele mai legitim.

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)