avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Frauda electorala in Romania
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Frauda electorala in Romania

La noi ca la nimeni! Nu gasesc decat o singura explicatie : ca unii oameni si-au pierdut mintile! Nimeni si nimic nu poate justifica pierderea libertatii pentru ce?! Pentru vot dublu , triplu sau mai stiu eu de cate ori!
Oricum....este o incredibila lupta la baioneta! Oamenii cinstiti care nu mai suporta regimul si ies la vot contra infractorilor care voteaza de n ori ! A se vedea si cazurile de mita efectiva -- viceprimarul din Stefanesti urmarit de politie si primarul din Cernica! Nu mai spun ce se intampla la sate unde oamenii necajiti sunt pacaliti pe fata de primarii care mai deunazi carau galeti cu masinile politiei comunitare!Iar sectia de votare speciala de la gara de Nord este inchisa fiindca un membru al comisiei de votare a fost prins cu mai multe buletine de vot in alb!!!!!!! Incredibil!
Toate posturile de televiziune ne invadeaza cu astfel de stiri! Iar chestiunea cu intreruperea electricitatii pe care zilele trecute nu am vrut sa o comentez fiindca mi se parea o exagerare , se pare ca acum a inceput sa functioneze!
Si in toate aceste conditii Occidentul se uita la noi! Cred ca se holbeaza fiindca nu cred sa mai aiba ocazia sa vada asa ceva nici in filme!
Ce parere aveti?
B-)
romania inedit a scris:

MIHAI GRIGORE a scris:

romania inedit a scris:

Solutii exista pentru stoparea fraudei electorale , dar pana acuma politicienii nu au luat masurile necesare pentru stoparea ei , deoarece PSD si PNL au crezut ca o sa poata sa stranga mai multe voturi decat PDL .


Domnule, te rog sa nu tii prelegeri si pe aceasta tema!:D
Cand o sa introducem ca evreii (care intre noi fie vorba sunt cei mai hoti dintre hoti, in sens peiorativ) amprenta electronica atunci mai discutam pe tema cine isi doreste sau crede ca poate fura mai mult! pana una-alta toti sunt in aceeasi corabie! sa vedem cine este capitanul!:D

Capitanul este si va fi , El Comandante , Traian Basescu !

"Mogulilor" a inceput sa le fie teama si asta este bine !

Gigi Becali este primul chemat maine sa dea banu la fisc !




Sa inteleg ca Gigi Becali este un mare mogul periculos?Nu are nici post de televiziune , nici firma de sondaje , nici nu face publicitate prin diverse firme, nu are nici macar ziar!
In campania asta electorala a fost ca si inexistent! Nu l-am vazut decat de cateva ori si atunci a fost foarte rezervat! Pesemne si-a dat seama ca in politica este bine sa vorbesti putin iar atunci cand o faci sa folosesti cuvinte polisemantice pentru a nu supara pe nimeni si pentru a-ti lasa o portita de scapare!:D
La renumararea voturilor nule , se vazu clar ca Traian Basescu a fost in mod evident dezavantajat !
traff a scris:

elga50 a scris:

- introduci CI ca si cardul la bancomat - iti citeste CNP-ul.
- daca e valid iti apar pe ecran partidele sau candidatii - pui degetul pe ei si apoi pui degetul pe ENTER si gata! Iti elibereaza CI si pleci in treaba ta acasa;


De acord , cu o singura obiectie : votul trebuie sa fie secret ! In momentul in care poti lega optiunea politica de CNP se deschide o alta cutie a Pandorei !


Ar trebui sa deschidem o discutie despre cum procesul de voting este prelucrat, in spatele monitorului. Sunt in specialitatea mea, dar nu doresc sa dezvolt. Numai sa va spun ca CNP-ul, ca validare si identificare a persoanei, poate fi facut printr-o procedura separata total de procedura de votare care nu se face prin identificarea persoanei, este o simpla numaratoare in dreptul tintei votate.

Altfel spus un CNP valid se inscrie in lista celor care au votat, procedura aceasta se inchide, dar validarea CNP-ului ca (si) corect declanseaza o alta procedura de afisare, votat si numarat voturile fiecarui partid sau candidat.

Este numai o varianta, pot fi si altele cu masuri de securizare a interfetei celor doua proceduri, informatic este chiar banal de facut aceste programe.
Ce este important, dar la fel de banal pentru informaticienii de exceptie pe care ii avem este asigurarea sistemului de siguranta. Sistemul bancar a carui miza de siguranta este cu mult superioara celui al votarii, este o dovada. Nu sta nimeni sa sparga sistemul numai sa vada cum a votat tanti Tanta din Constanta...... :)
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
elga50, moderator
Sunt intru totul de acord cu Elga ! Mai ales ca , in cazul oamenilor politici (la care se presupune ca optiunea este importanta si de interes public) , deja se stie ce preferinta la vot are fiecare! Ca doar dezbat pe TV zilnic si isi expun punctele de vedere! Doar nu ar vota Mircea Geoana cu Traian Basescu si viceversa!:D
romania inedit a scris:

La renumararea voturilor nule , se vazu clar ca Traian Basescu a fost in mod evident dezavantajat !

Din moment ce exista eroare de numarare de peste 1.5% (dovada fiind renumararea celor nule), acest procent este suficent de mare incat sa decida castigatorul (diferenta dintre cei doi fiind de ~0.67%), ce valoare mai au aceste alegeri ?
Procentul de voturi incadrate gresit s-a mentinut constant de-a lungul numaratorii de la B.E.C., asadar este extrem de probabil sa se aplice si la restul voturilor.
Din punctul asta de vedere, consider alegerile invalide, deoarece marja de eroare depaseste diferenta de voturi dintre cei doi candidati.

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)