avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Frauda electorala in Romania
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Frauda electorala in Romania

La noi ca la nimeni! Nu gasesc decat o singura explicatie : ca unii oameni si-au pierdut mintile! Nimeni si nimic nu poate justifica pierderea libertatii pentru ce?! Pentru vot dublu , triplu sau mai stiu eu de cate ori!
Oricum....este o incredibila lupta la baioneta! Oamenii cinstiti care nu mai suporta regimul si ies la vot contra infractorilor care voteaza de n ori ! A se vedea si cazurile de mita efectiva -- viceprimarul din Stefanesti urmarit de politie si primarul din Cernica! Nu mai spun ce se intampla la sate unde oamenii necajiti sunt pacaliti pe fata de primarii care mai deunazi carau galeti cu masinile politiei comunitare!Iar sectia de votare speciala de la gara de Nord este inchisa fiindca un membru al comisiei de votare a fost prins cu mai multe buletine de vot in alb!!!!!!! Incredibil!
Toate posturile de televiziune ne invadeaza cu astfel de stiri! Iar chestiunea cu intreruperea electricitatii pe care zilele trecute nu am vrut sa o comentez fiindca mi se parea o exagerare , se pare ca acum a inceput sa functioneze!
Si in toate aceste conditii Occidentul se uita la noi! Cred ca se holbeaza fiindca nu cred sa mai aiba ocazia sa vada asa ceva nici in filme!
Ce parere aveti?
B-)
STS-ul a negat acuzatiile ca ar fi pus la dispozitia PDL infrastructura de comunicatii si informatica speciala pentru procesele electorale, mai precis au spus ca partidele politice nu au acces la sistem.
Nu le-a spus nimeni ca Blaga e din PDL?
E un fel de raspuns cum a fost cel al lui Basescu: nu a lovit cu palma peste figura si cu pumnul in plex. Nu, doar i-ai dat un pumn in fata.
Pe de alta parte, probele prezentate de Dragnea, interesante cel putin, pot demonstra vinovatia inclusiv a PSD-ului. Procesele verbale cu cifrele inversate puteau fi masluite chiar de social-democrati, pentru a avea probe la o eventuala contestatie a alegerilor.
La fel si nepotrivirea cheilor specifice calculului voturilor/persoanelor prezente la vot. De ex. 1000 de persoane prezente si 1200 de voturi.
Erau jurnalistii entuziasmati ca s-au inregistrat nu stiu cate cazuri flagrante de incalcare a legii electorale, si unii ziceau "uite, desi e PDL la interne totusi ii cerceteaza pe faptuitori" dar poate au fost retinuti doar cei care erau mituiti sa voteze cu PDS-ul :)
Oricum frauda a fost de ambele parti.
@Adutescu - Ok. Sa zicem , repet , sa zicem ca sunt de acord cu tine! Este o mare frauda , se repeta alegerile(alte milioane sau zeci de milioane de euro cheltuite pentru organizarea lor ) si?! Ajungem in ipostaza in care presupunem ca iese Mircea Geoana...va mai fi Klaus Johannis premier? In conditiile in care a fugit cand nici macar nu era decisa situatia...a iesit precum cocosul dimineata sa dea desteptarea?
Si te intreb eu , din punct de vedere parlamentar se schimba ceva? Caci eu vad ca toti sunt infierbantati (mai putin Crin si inca cativa politicieni cu experienta precum Puiu Hasotii) care sa fie cu care!In fond despre ce vorbim noi aici? Care este miza? Cascavalul bugetar? Fiecare soricel vrea sa rontaie si el ca sa nu moara de foame in criza care se preconizeaza a fi acuta in 2010?B-)
Eu zic sa mai reflectam!
MIHAI GRIGORE a scris:

...va mai fi Klaus Johannis premier? In conditiile in care a fugit cand nici macar nu era decisa situatia...a iesit precum cocosul dimineata sa dea desteptarea?


Daca Basescu se poate razgandi la fiecare 5 minute, si cum este el modelul de urmat pt 5 mil. de alegatori, se poate razgandi si Iohannis.
Lui Iohannis cred ca i-au adresat unii intrebarea "ce faceti acum ca de fapt are Base 51%" si ce sa raspunda ? "Raman la Sibiu". Macar nu e sulfa ca altii.
Nu il iubesc pe nenea asta, chiar nu cred ca e Mesia, dar era o varianta.
Uite mie imi convine sa fie premier Crin. Dar crezi ca vrea?
Desi mi-e mila de tara asta, as vrea sa conduca Base cu PDL-ul, sa aiba si guvern, sa faca si anticipate sa aiba tot parlamentul, oricum ne ducem de rapa. Sa vedem atunci cum mai zice peste 5 ani ca "pe timpul mandatului meu ..." descrestere economica, datorii externe garla, somaj, salariu minim stagnant, investitii zero etc.

Poate avem raspunsul la intrebarea "de ce ne ducem de rapa"?
Cat mai contam noi daca frauda este generalizata?
Mi-am exprimat optiunea,functie de "materialul "pe care l-am avut.Acum nu pot spune ca cel pe care l-am votat are dreptate,ca este imaculat...dar asta inseamna ca celalalt este?
Macar se discuta concret despre aceste practici.Poate in timp vom fi scutiti de asta.
Observ ca ne dezbina si unii si altii.Parca ne impart in prosti si destepti...in cei care iau mita si cei care nu iau.
Dar ca om care traieste in Ardeal am fost profund jignita.Nu suntem disperatii care asteapta alegerile,sa faca un ban.
Cum e posibil sa spui"de aceea are majoritate in Ardeal,ca s-au oferit bani"!Este mult prea mult.
In ziua alegerilor am fost la parintii mei,la tara.
Nu am auzit de asa ceva,cum nu am auzit nici in orasul in care traiesc.
Au fost probleme la toate alegerile,prea putin s-au luat masuri.
N-o sa ma cert pentru politica nici cu vecinii,nici cu colegii,cu atat mai putin pe forum.
Dar un lucru stiu:problema nu este la noi,problema este la sistem.
Si m-am cam saturat sa aud hotii strigand "hotii!" ,m-am saturat de manipulari si vinovata este toata clasa politica.


Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
ContSters76710, utilizator
Apropos!
In ce regiuni, judete, aveti cunostinta ca s-au reclamat aceste fraude?
Se poate face o corelare cu ponderea voturilor pentru cei doi candidati si fraudele reclamate in aceste judete?
Cred ca s-ar mai demonta putin ideea fraudarii. Cine a fraudat?

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)