avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Frauda electorala in Romania
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Frauda electorala in Romania

La noi ca la nimeni! Nu gasesc decat o singura explicatie : ca unii oameni si-au pierdut mintile! Nimeni si nimic nu poate justifica pierderea libertatii pentru ce?! Pentru vot dublu , triplu sau mai stiu eu de cate ori!
Oricum....este o incredibila lupta la baioneta! Oamenii cinstiti care nu mai suporta regimul si ies la vot contra infractorilor care voteaza de n ori ! A se vedea si cazurile de mita efectiva -- viceprimarul din Stefanesti urmarit de politie si primarul din Cernica! Nu mai spun ce se intampla la sate unde oamenii necajiti sunt pacaliti pe fata de primarii care mai deunazi carau galeti cu masinile politiei comunitare!Iar sectia de votare speciala de la gara de Nord este inchisa fiindca un membru al comisiei de votare a fost prins cu mai multe buletine de vot in alb!!!!!!! Incredibil!
Toate posturile de televiziune ne invadeaza cu astfel de stiri! Iar chestiunea cu intreruperea electricitatii pe care zilele trecute nu am vrut sa o comentez fiindca mi se parea o exagerare , se pare ca acum a inceput sa functioneze!
Si in toate aceste conditii Occidentul se uita la noi! Cred ca se holbeaza fiindca nu cred sa mai aiba ocazia sa vada asa ceva nici in filme!
Ce parere aveti?
B-)
Cind fraudele electorale se vad si pe pereti, mai trebuie dovedite?
Am vazut afise negative la adresa opozantilor cam in toate orasele , am vazut cadourile facute mai ales pe la sate, am vazut voturi pro Geoana pe la Vaslui care au fost trecute la anulate, pe la Tulcea s-au gasit dupa alegeri (primul tur), voturi valabile prin holul blocurilor. Trist este ca incepem sa ne obisnuim cu astfel de fapte, sa le consideram ceva firesc, sa iertam totul invingatorului.
Si mai trist este ca pe la noi adversarii politici se trateaza intre ei ca dusmani si nu ca concurenti. Mi-aduc aminte ca domnul Obama i-a numit in functii chiar pe contracanditatii lui. Ati putea vedea asa ceva pe la noi??
Si asa cum s-a constatat in final, votul decisiv a fost al celor din afara tarii.
O fi legal, dar nu stiu cit de moral este ca cei din afara sa decida pentru mine, caci noi cei din tara suportam consecintele deciziilor lor mai mult decit ei insasi.
La fel cu cei din Republica Moldova, care traiesc acolo in tara lor, dar decid si pentru noi.
Cit priveste lupta pentru putere, s-a vazut ca deja domnul Tariceanu a inceput sa adulmece puterea, pe care insa o mascheaza intr-o grija deosebita fata de problemele bietei noastre tarisoare.
S-ar multumi cred si cu un post de adjunct de adjunct de ministru.
Nici lui nu i-a placut dar si el ar mai vrea odata.
svaiter a scris:

Si asa cum s-a constatat in final, votul decisiv a fost al celor din afara tarii.
O fi legal, dar nu stiu cit de moral este ca cei din afara sa decida pentru mine, caci noi cei din tara suportam consecintele deciziilor lor mai mult decit ei insasi.
La fel cu cei din Republica Moldova, care traiesc acolo in tara lor, dar decid si pentru noi.


La fel de moral cum francezii de pretutindeni voteaza la ambasadele si consulatele din tarile in care locuiesc, la fel ca americanii, la fel ca oricare cetateni care au acest drept in legea lor electorala.
Un independent invinge politica romaneasca...

Romania dupa blestemul bibliei...

S-au acuzat de disperare si Dumnezeu le-a impartit-o in mod egal. Si-au batut joc de noi si Dumnezeu i-a privit mustrator. Apoi au jurat stramb, crezand ca nimeni nu stie adevarul, dar Dumnezeu i-a auzit si le-a aratat acest lucru punandu-i la o noua incercare.
Romania intra intr-o noua etapa, o etapa care nu ar mai fii trebuit sa fie strabatuta si ar fii trebuit sa fie arsa pentru a putea grabi intrarea spre un alt prag de civilizatie si bineinteles bunastare. Nici nu se putea altfel. Voit sau nu, Romania nu are un electorat "de meserie". Romania are doar doua tabere, creeate, numite si repetate cu multa insistenta de cei care au interesul ca ele sa existe. Cea mai mica adiere de idei sau intamplari, rostite sau creeate artificial, face ca o parte a unei tabere sa emigreze spre cealalta, producand dezechilibre politice si de multe ori, odata cu ele, mari dezechilibre economice. In acest moment Romania ar fii avut nevoie de o dreapta puternica, de masuri dure, care sa inlature cangrena, grabind vindecarea durerii si nu sa prelungeasca agonia. Electorul "bine pregatit", uita in perioada alegerilor de calitatea de membru al unui partid. Interesul lui nu trebuie sa se rezume la a sustine un partid sau altul doar pentru faptul ca el are un oarecare beneficiu de la acel partid. Un asemenea fel de gandire, nu face altceva decat sa ajute la degradarea societatii in care el insusi poate ajunge oricand... si cu atat mai grav cu cat in majoritatea situatiilor, el este un individ cu familie. Sunt destui care au invatat aceste lucruri, dar nu suficienti cat sa se poata schimba ceva. Putini, pentru ca "asa o cere" interesul politic. Putini, pentru ca multi dintre cei care stiau si ar fii trebuit sa spuna, au fost platiti sa taca. De multe ori m-am intrebat ce s-a intamplat cu vorbele de care ne lipeam urechea, venite de la "europa libera", dupa ce, cei care le rosteau acolo sau intors acasa ?
Si iata-ne acum intr-o situatie, despre care, indiferent de consecinte, sunt nevoit sa cred ca va fii una foarte neagra... si tare mult m-as bucura sa nu am dreptate.
Dovedita sau nu frauda a existat de ambele parti.Acest lucru nu-l contesta nimeni.Frauda avem de 20 de ani si oricat am vrea nu va disparea nici in urmatorii 2o.Dar as vrea sa pun o intrebare: Cui ar fi necesara repetarea alegerilor?Oare nu tot banii contribuabililor se vor duce pe apa sambetei?Deci bani exista pentru asa ceva,dar pentru sanatate,educatie,pensii,salarii decente, etc. NU.Care ar fi imaginea tarisoarei noastre(si asa destul de sifonata) peste hotare?De ce nimeni in tara asta nu stie sa piarda elegant?
Pana una-alta Curtea Constitutionala este cea care va decide! Mai bine zis cei 9 magistrati care vor analiza toate probele depuse de catre PSD! O sarcina nu tocmai usoara tinand cont de consecintele posibile!
In mod cert o contributie foarte importanta o au si imaginile prezentate de televiziuni, mai bine zis de unele televiziuni! Nu o sa pot uita niciodata imaginile cu primarul din Slatina care fusese filmat in timp ce facea un mare instructaj cu cateva sute de oameni mergeau la votare!Iar interviul pe care l-a dat fortat de imprejurari a fost efectiv de comedie tragic-comica! "Am spus oamenilor ca merg la votare si au venit sa ma insoteasca si sa voteze alaturi de mine!" Hahaha!
No comment!:DImaginile sunt incredibile!
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)