avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Frauda electorala in Romania
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Frauda electorala in Romania

La noi ca la nimeni! Nu gasesc decat o singura explicatie : ca unii oameni si-au pierdut mintile! Nimeni si nimic nu poate justifica pierderea libertatii pentru ce?! Pentru vot dublu , triplu sau mai stiu eu de cate ori!
Oricum....este o incredibila lupta la baioneta! Oamenii cinstiti care nu mai suporta regimul si ies la vot contra infractorilor care voteaza de n ori ! A se vedea si cazurile de mita efectiva -- viceprimarul din Stefanesti urmarit de politie si primarul din Cernica! Nu mai spun ce se intampla la sate unde oamenii necajiti sunt pacaliti pe fata de primarii care mai deunazi carau galeti cu masinile politiei comunitare!Iar sectia de votare speciala de la gara de Nord este inchisa fiindca un membru al comisiei de votare a fost prins cu mai multe buletine de vot in alb!!!!!!! Incredibil!
Toate posturile de televiziune ne invadeaza cu astfel de stiri! Iar chestiunea cu intreruperea electricitatii pe care zilele trecute nu am vrut sa o comentez fiindca mi se parea o exagerare , se pare ca acum a inceput sa functioneze!
Si in toate aceste conditii Occidentul se uita la noi! Cred ca se holbeaza fiindca nu cred sa mai aiba ocazia sa vada asa ceva nici in filme!
Ce parere aveti?
B-)
@Romania_Inedit- Incadrare perfecta!:)
@Nana79- Eu cred ca vom avea un guvern pana de Anul Nou.....asta cu putin efort! Daca presedintele depune juramantul pe 21 decembrie, desemneaza imediat primul ministru iar acesta , in 3-4 zile , propune Parlamentului echipa guvernamentala!
Daca nu se lamureste la CCR, o data pentru totdeauna, aspectul privitor la cine ce si cum desemneaza si numeste premierul...o sa avem razboi deschis in plan politic pana la calendele grecesti.
Acum problema s-a mutat din planul fraudei electorale, cu care au vazut ca nu au avut noroc, in planul mai vechii coalitii dinainte de alegeri.
Adica pierzi alegerile, esti in dusmanie cu presedintele ales, ai o reprezentare de 17% in parlament si vrei sa fii premier.
Imi vine sa cred ca(,) acesti oameni chiar au de platit niste datorii imense pe la sponsorii din campanie si nu o pot face altfel decat daca ajung la putere. Nu se poate explica altfel aceasta indarjire de a ajunge la guvernare impreuna. Mie mi se pare, de-acum, foarte suspecta aceasta "logodna" intre liberali si PSD-isti atat inainte cat si replierea dupa alegeri intru aceeasi obstinata dorinta de a guverna impreuna, ca separat sau in alianta cu PD-L este neproductiv pentru ei, atat pentru PNL, cat si pentru PSD. Nu-si vor putea face jocurile decat daca sunt impreuna, feriti de cenzura PD-L si a presedintelui.
Da, presedintele este dictator, dar pentru ei, nu pentru restul poporului.
Argumentul incepe sa transpara din ce in ce mai mult, cu cat declaratiile lor in public sunt mai de neinteles.
Cum accepta conducerea de la varf PSD care este un partid aproape dublu ca reprezentare in parlament sa se coalizeze cu conducerea de la varf a PNL si sa cedeze functia de premier PNL-ului? De ce ar face-o?
Cum accepta PSD sa faca rabat si sa o coteasca fix la 180 grade in privinta impozitului gradual (imi scapa termenul exact) care era in programul lor de guvernare?
Cine a sudat atat de mult aceste doua maini de oameni atat de bine, pe un interes comun atat de obstinat si de ce exprima pe fata adversitatea fata de presedintele ales?
De ce aceste negocieri nu se mai fac in spatele usilor inchise, asa cum este normal in orice negociere de orice fel si ies in public sa-si expuna conditiile, tranformandu-le in factori de nenegociat? Ce fel de negocieri mai sunt si astea?
Daca inchizi tv-ul si stai sa pui pe hartie procente, doctrine, programe de guvernare, interese normale de partid pentru teritoriu ......si pe de alta parte reactiile lor in public, miscarile politice, mie mi se pare ca din tot acest demers lipseste ceva....sau cineva..pe care daca il asezam in ecuatie putem raspunde la mai toate intrebarile....
Manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca cine-i!
Interesul national este ceea ce ignora si pe care il calca in picioare, provocand crize peste crize de toate felurile de nu mai putem sa ne vedem oameni.
............................
Si culmea, culmilor este ca UDMR-ul va transa aceasta problema.
Ambele tabere isi pun speranta ajungerii la putere in UDMR. In aceste conditii.... ma tem ca negocierile nu mai sunt negocieri , ci impuneri de conditii pe care altadata nici unii dintre protagonisti nu le-ar fi visat.
Nu sunt adepta teoriei conspirationiste, dar nu stiu cum se face ca la noi puterea stampilei nu mai are valoare, altii fac jocurile peste capul nostru.....
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
elga50, moderator
Elga - Faptul ca ai o reprezentare in Parlament de 17% si vrei sa impui premierul se bazeaza pe acea tehnica numita "buricul pamantului"! Fiind fata mare curtata de ambele parti este normal sa isi ceara zestrea!B-)
Sa nu uitam totusi ca o majoritate solida si stabila nu se poate face decat avand PNL-ul ca si partener (caci UDMR-ul este asociat PNL-ului), indiferent de coalitia de care vorbim , adica PD-L- PNL -UDMR-minoritati sau PSD-PNL-UDMR! caci acestea sunt cele 2 variante viabile! Bineinteles , mai exista acea varianta PD-L-minoritati-UDMR-"grupul dizidentilor" dar care nu va avea stabilitate din punct de vedere al majoritatii, fiindca este stiut ca este aproape imposibil sa ii aduci pe toti la zilele si orele cand se voteaza legile de interes! ori daca nu ai acea prezenta minima care sa iti asigure siguranta votului, risti sa fii mereu sabotat si sa nu iti treaca legile !B-)
Imi place la nebunie! Este un spectacol de zile mari si nu pot decat sa le multumesc oamenilor politici romani!=D>
Din pacate afara este frig , strazile sunt patinoare , pensionarii tremura si tinerii isi strang banii pentru biletele de avion!B-)
Ce va fi ...urmeaza sa vedem cu proprii nostri ochi!
As putea sa amanuntesc subiectul, dar ma opresc aici ca mi-e teama sa nu zic "vorba mare" la adresa "buricului pamantului".
Mie nu-mi place ce vad, deloc.
..............................................
Se pare ca s-a transat problema. Va fi un guvern PD-L+UDMR+minoritatile+independentii. :(
Asta e!
O sa stam in fiecare zi cu sufletul la gura....vai mama noastra!
Ar trebui sa cedeze cineva pana la urma , sa faca cum or face , numai sa faca, altfel ne mananca falimentul.Poate solutia este "guvern de uniune nationala" pana la iesirea din criza......ati mai auzit expresia asta?B-)

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)