Buna seara! In urma cu 12 zile am avut un accident rutier eu fiind la volan intr o localitate circulam normal mi a apărut pe o sosea cu 2 benzi pe sens o persoana in stare de ebrietate Ce s a angajat in trecerea străzii in loc nepermis am încercat sa evit am frânat am tras dreapta dar nu s a putut evita practic victima vânzând ca vin mașinii din spate a sărit in fata mea , am acroșat-o, victima s a ridicat a plecat singura pe picioare de la locul accidentului am anunțat salivarea poliția martorii ce erau cu mine in mașina au însoțit o încercând sa o oprească pe victima care mergea spre casa , au rămas acolo la ea pana a venit salvarea ii s au făcut verificările necesare victima a refuzat ambulanta a refuzat etilotest .
Acolo la fata locului s au făcut măsurători si poze.
După 7 zile sunt sunat de poliție ca victima s a internat Cu fractura bazin ( de unde stiu eu ca leziunile sunt de la accident ea s a ridicat merge prin casa după accident ba așeza și poarta in balamale pentru a opri sa nu intram , vecinii vorbesc ca este bătută de familie din caza băuturii) însă nu a depus plângere si trebuie sa ma prezint cu mașina la locul accidentul sa se facă iar măsurători și poze întrucât era seara și nu s au acceptat pozele. Poliția a cerut sa se facă starea tehnica la mașina la rar ( menționat sa fie plătită de mine) este legal?
După testele rar mașina a ieșit ok , am mers la poliție unde am relatat iar cum s a întâmplat practic s a deschis un dosar , eu am martori și pasagerii din mașina mea și mașina ce circula in spatele meu . Ce pași urmează? Ce pot păți eu ? Va rog sa ma ajutați nu am trecut niciodată prin asta e nevoie sa angajez un avocat?
Nu trebuie sa va panicati. Se va face un dosar cu mai multe hartii. Va fi si o expertiza medico legala. In cel mai rau caz va fi un dosar penal cu vatamare corporala din culpa, dar avand in vedere imprejurarile, vor fi circumstante atenuante. Practic asigurarea rca va plăti daune victimei, iar dvs o sa aveti o perioada in care trebuie sa stati cuminte fara alte accidente. Orice cazier se sterge dupa un timp relativ scurt. Ideal sa fiti calm in fata organelor judiciare, sa nu va crizati. Daca veti ajunge in instanta, se recomanda un avocat . Macar din oficiu, daca nu, mergeti calm, singur si o sa decida judecatorul.
Astăzi s a făcut o luna de la incident nu am primit nici un răspuns însă poliția când am
Fost la rar pentru verificare mașina( frâni și direcție) mi au spus ca nu pot repara mașina având umpic îndoită Capota.(poze sunt făcute la mașina împreuna cu măsurătorile ) .. dovada de reparație astăzi a expirat ... eu rămân asa cu mașina pana când se soluționează?