avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

Buna ziua ,
In vederea recuperarii drepturilor salariale prin instanta de judecata, va rog sa ma consiliati pentru urmatoarele aspecte:
1- in perioada de aproximativ 1,5 ani cat am fost angajata la firma pana la disponibilizare cu art. 65(1) din Legea 53/2003, am semnat doar cateva (3-4) state de plata, si acestea la insistentele mele. Cum poate justifica angajatorul ca mi-a platit salariile (nu mi s-a facut nici o plata pe card bancar). In sesizarea pe care intentionez sa o fac la ITM, pot sa relatez acest fapt si sa solicit clarificarea lui ?
2- Angajatorul are poprire pe cont, deci poate scoate doar salarii din acel cont. Stiu cu certitudine ca a scos bani pentru salarii, desi nu le-a platit (am avut ocazia sa vad o data un stat de plata cu care s-a mers in banca, dar salariul l-am luat dupa o saptamana, iar recent am vazut extras de cont pe care era explicit scris "plata salarii", dar restantele mele sunt de cateva luni. Nu am insa probe. La fel, pot sa sesizez ITM pt asta ?
3- Pot scrie cele relatate la pct. 1 si 2 in cererea de chemare in judecata a angajatorului ?
Credeti-ma ca sunt disperata, stau de cateva luni fara salariu si sunt unicul meu intretinator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 7 Decembrie 2009
Sigur ca da.
Oricum, raspunsul de la ITM va dura cel putin 30 zile pana sa-l primiti.
Deci, il puteti depune la dosar pe parcursul procesului.
Va multumesc. Mai am o ultima intrebare : la ITM se depun xerocopii, sau state de plata cu semnatura in original ? Pentru ca , dupa cat imi amintesc, pe ce am semnat eu nu era nici data, nici suma. Vreau sa fiu pregatita pentru toate situatiile ...
La ITM se depun originale din statele de plata.
Va multumesc pentru tot si Doamne-ajuta !
Cu multa stima si deosebit respect pentru toata echipa care gestioneaza acest site.
codrina.ama a scris:

Va multumesc. Mai am o ultima intrebare : la ITM se depun xerocopii, sau state de plata cu semnatura in original ? Pentru ca , dupa cat imi amintesc, pe ce am semnat eu nu era nici data, nici suma. Vreau sa fiu pregatita pentru toate situatiile ...



La ITM se depun statele in original ...insa marea majoritate nu sunt semnate ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 65 al1. codul muncii manu1963 manu1963 Am primit instiintare de la firma la care lucrez ca, la finalul unei perioade de preaviz de 20 de zile imi inceteaza contractul de munca individual in temeiul ... (vezi toată discuția)
Instanta - dovada platii drepturile salariale exclusiv cu fluturasii de salariu? bogdana_dan bogdana_dan Am actionat in judecata societatea la care am lucrat pentru neplata drepturilor salariale. Mentionez ca timp de 5 luni (cat am lucrat la firma respectiva) nu ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)