avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua,am un apartament dobandit inainte casatoriei.Am decis dupa 12 ani de casatorie sa -l includ pe sotul meu in testamentul incheiat la notar ,in cazul in care voi deceda .Nu avem copii,tin sa mentionez.Intrebarea este,va putea sotul mosteni apartamentul in totalitate sau vor venii fratii si mama mea la succesiune?Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
Dnsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dnsa , utilizator 13:04, 10 Ianuarie 2020
L-ati facut deja, da ? si i-ati lasat totul sotului...f bine pt ca mama se prea poate sa nu mai fie in viata la data decesului dvs si chiar daca e, nu e musai sa atace testamentul. dupa decesul dvs.

Legea rezerva unor categorii de mostenitori o parte din mostenirea omului. nu puteti dona sau testa in favoare altuia fara sa aveti in vedere acea rezerva care e de jumatate din cat ar mosteni legal.
Mostenitori rezervataari sunt parintii, copiii si sotul supravietuior.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
V-am explicat mai sus de ce.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament inatacabil valeria1953 valeria1953 Doresc sa fac un testament care sa nu poata fi atacat(contestat) .Eu nu am copii si vreau sa las mostenire toate bunurile mele unui baiat de 10 ani - copilul ... (vezi toată discuția)
Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)
Mostenire testament legatar universal magdalena46 magdalena46 Sotul prin testament, incheiat la notar, m-a desemnat mostenitor legatar universal conf art. 1055 Cod Civil (nu avem copii). In acest caz as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)