avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura dosar penal

Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei Municipale.La audieri nu am fost reprezentata de un avocat.In cadrul plangerii penale am solicitat realizarea expertizei grafoscopice.Dosarul a fost declinat de catre Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (sunt documente intocmite, autentificate la notar).Am primit citatie de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.Citatia este pentru audiere?Este recomandat sa fiu insotita de un avocat la audiere?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 10:58, 9 August 2010
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals. O parte din documentele cuprinse in dosar sunt intocmite, autentificate la un birou de avocat si semnate in fals. Dosarul a fost declinat de la Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel. Am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel prin care mi se comunica faptul ca plangerea a fost trimisa acum inapoi la Parchetul de pe langa Judecatorie si urmeaza sa primesc rezultatul in urma verificarilor in termenul prevazut de lege. Inseamna ca s-a dat o rezolutie in ceea ce priveste fapta avocatului ? Care este termenul legal ?
Urmeaza sa va fie comunicata rezolutia.
1. In cadrul aceluiasi dosar sunt incluse si documente semnate in fals de catre o persoana ce nu este din categoria functionarilor publici. Care este procedura?

2. procedura de citare - In CPP art. 176-177 este mentionat faptul ca "se citeaza numai invinuitul, inculpatul sau martorii" in cazul in care s-a inceput urmarirea penala. Eu am primit Citatie de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel fiind in dosarul penal reclamant. Este legala procedura de citare. Inseamna ca s-a inceput urmarirea penala in dosarul penal?
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Nina1, utilizator
Parerea mea este ca indiferent de starea cercetarilor,cel mai indicat este sa aveti avocatul cu dvs.pentru a beneficia,daca este cazul,de consilierea si ajutorul unui specialist.
Din nefericire,sunt cam multe momente,in care procedura nu este respectata "ad literam" si de aceea cred in necesitatea particparii avocatului.
Rezolutia de incepere a urmaririi penale,trebuie sa va fie facuta cunoscuta de cel care instrumenteaza cauza.
Nina1 a scris:

Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals. O parte din documentele cuprinse in dosar sunt intocmite, autentificate la un birou de avocat si semnate in fals. Dosarul avand nr x a fost declinat de la Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel unde a primit nr. y. Am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel dosarul avand nr z prin care mi se comunica faptul ca plangerea a fost trimisa acum inapoi la Parchetul de pe langa Judecatorie si urmeaza sa primesc rezultatul in urma verificarilor in termenul prevazut de lege. Inseamna ca s-a dat o rezolutie in ceea ce priveste fapta avocatului ? Care este termenul legal ?


La interval de o zi am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Judecatorie dosarul avand nr. x prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca dosarul a fost declinat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel. Ce se intampla? Se reanalizeaza dosarul? E o tergiversare?

Va rog , ajutati-ma cu adresa Parchetului General al Romanie.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
Nina1, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Nina1 Nina1 Buna seara Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost ... (vezi toată discuția)
Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)