avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura dosar penal

Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei Municipale.La audieri nu am fost reprezentata de un avocat.In cadrul plangerii penale am solicitat realizarea expertizei grafoscopice.Dosarul a fost declinat de catre Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (sunt documente intocmite, autentificate la notar).Am primit citatie de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.Citatia este pentru audiere?Este recomandat sa fiu insotita de un avocat la audiere?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 10:58, 9 August 2010
In urma cercetarilor efectuate de organele de ancheta , in momentul in care se constata savarsirea faptelor , incepe urmarirea penala(IUP)? Multumesc

Exista posibilitatea ca una din partile implicate intr-un dosar penal sa utilizeze o declaratie data intr-un proces civil?
Multumesc

Buna seara
In cadrul dosarului penal faptuitorul a dat declaratii mincinoase. Pot sesiza organele de ancheta prin anexarea la sesizare a documentelor ce certifica faptul ca s-a dat declaratie mincinoasa pentru a induce in eroare organele de ancheta? Care este procedura?
Cu stima.
Cele 2 dosare penale despre care am facut vorbire intr-un mesaj anterior s-au conexat. Ce implica aceasta conexare si care este procedura de solutionare avand in vedere ca documentele ce fac obiectul dosarului implica notar, avocat si persoana fizica dar si reprezentant legal (persoana juridica) al unei societati comerciale?
Mutlumesc
Cu stima

Plangerile penale ce au fost formulate de catre mine s-au indreptat doar impotriva unei singure persoane (persoana fizica). Nu mi-am formulat plangerea si impotriva celorlalti faptuitori implicati in infaptuirea falsurilor , respectiv, notar, avocat, mandatar , deoarece nu am fost sfatuita in acest sens (nu am un avocat care sa ma reprezinte si care sa ma sustina in demersuri). Cum trebuie sa procedez in continuare? Trebuie sa fac completare la plangerile deja formulate si sa fac referire si la celelalte persoane implicate?
Multumesc


Buna seara,
Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este mentionat : "numele (denumirea persoanei juridice) X, este chemat la acest parchet in calitate de invinuit in cauza privind " aducerea la cunostinta a invinuirii, incadrarea juridica si exercitarea dr. la aparare in cauza reclamata de Y. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege"
As dori cateva lamuriri in ceea ce priveste continutul acestei citatii.
Ca parte reclamanta in dosar trebuie sa fiu informata in ceea ce priveste solutionarea dosarului?
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Nina1, utilizator
Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu un model de plangere impotriva ordonantei procurorului SUP data de procuror in dosar penal pentru abuz in serviciu si infractiuni de fals intelectual si fals sub semnatura privata.
Cu stima
nasol , pe ce motiv s/a dat aceasta solutie?
cu formularea plangerii nu pot sa te ajut dar parerea mea cauta un avocat bun daca poti , dar se stie "corb la corb nu-si scoate ochii" si mai sper sa ai dreptate in ceea ce sustii caci s-ar putea sa te reclame ei pe tine pentru denunt calomnios .
inscrisurile pe care le-ai depus pentru expertize le-ai recuperat? expertizele cum au iesit ?
Inscrisurile depuse pentru expertiza grafoscopica nu le-am recuperat. Expertiza este in favoarea mea - este mentionat faptul ca persoana X a semnat prin contrafacerea semnaturii pe toate documentele supuse expertizarii si care fac obiectul cauzei.
Se elibereaza o copie a documentului de Raport de expertiza de la dosarul penal reclamantului?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Nina1 Nina1 Buna seara Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost ... (vezi toată discuția)
Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)