avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura dosar penal

Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei Municipale.La audieri nu am fost reprezentata de un avocat.In cadrul plangerii penale am solicitat realizarea expertizei grafoscopice.Dosarul a fost declinat de catre Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (sunt documente intocmite, autentificate la notar).Am primit citatie de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.Citatia este pentru audiere?Este recomandat sa fiu insotita de un avocat la audiere?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 10:58, 9 August 2010
Procurorul de caz care va fi desemnat va relua cercetarile,urmand eventual sa aiba in vedere si ce s-a efectuat din punct de vedere procedural inainte de declinare,situatii care trebuiesc confirmate in noul dosar,dar poate sa dispuna si noi acte de procedura,raportat la convingerile sale in raport cu presupusa fapta.Totul este la latitudinea noului procuror de caz.
In situatiile, privind competenta organelor de cercetare penala,nu poate fi vorba despre o tergiversare a cauzei,masurile care se iau fiind perfect legale
Sa fiu mai explicita; voi relata pe scurt "traseul" dosarului :
Plangerea penala +dovezile le-am depus la Parchetul de pe langa Judecatorie. Aici s-a dat nr.X la dosar.
De la Parchetul de pe langa Judecatorie a fost trimis la Politia Municipiului unde s-a dat nr. A.
Dupa audiere (am fost chemata pentru a da o declaratie) dosarul a fost trimis la Parchetul de pe langa Judecatorie revenind la nr. X.
De la Parchetul de pe langa Judecatorie am primit instiintare prin care mi s-a comunicat ca dosarul cu nr. X a fost declinat spre competenta solutionare catre
Parchetul de pe langa Curtea de Apel - aici i s-a dat nr. Y fiind distribuit la un domn procuror. In data de 14.12 dosarul era la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (lucrul acesta il stiu deoarece am fost personal pentru a obtine nr. de dosar si numele procurorului care se ocupa de dosar).

In data de 15.12 am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Curte avand nr. Z prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca dosarul a primit nr. Z din data de 09.12 si cu aceeasi data a fost declinat prin care mi se comunica faptul ca plangerea a fost trimisa acum inapoi la Parchetul de pe langa Judecatorie si urmeaza sa primesc rezultatul in urma verificarilor in termenul prevazut de lege.

In data de 16.12 am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Judecatorie dosarul avand nr X prin care mi se comunica faptul ca acesta a fost declinat la Parchetul de pe langa Curte spre competenta solutionare.

Ce se intampla? De ce este "plimbat" acest dosar intre doua Parchete?
Indraznesc sa scriu ca e posibil sa nu… isi dea seama daca e vorba despre o infractiune savarsita de notar sau doar de infractiunea de fals si uz de fals a sotului dv…
Pentru multe infractiuni (inclusiv cele de fals si uz de fals) prima instanta e judecatoria… Avand in vedere ca infractiunile savarsite – printre altii – de notari sunt de competenta curtii de apel cercetarea ar fi de competenta parchetului de pe langa curtea de apel – si procurorii nu reusesc sa se hotarasca. O posibila cauza…

Adresa Parchetului General ar fi: Bd. Libertatii nr.12-14, sector 5, Bucuresti
Iar ca site: [ link extern ] /

La ”Contact” gasiti si o adresa de e-mail.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
trope_doi, utilizator
Daca in plangere penala inaintata pentru infractiuni de fals si uz de fals, de dvs, s-au efectuat cercetari si s-a IUP, s-a vazut competenta si normal ca s-a declinat dosarul,avand in vedere calitatea invinuitului, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel spre competenta solutionare.
Adresa Parchetului General este in Bd. Libertatii nr.12-14, sector 5, Bucuresti.
Cel mai bine este sa va reprezinte din aceasta faza un avocat.
Succes!
Buna ziua
(1.dosar) Am formulat o plangere penala pentru infractiunea de fals in semnatura privata si uz de fals.La plangerea formulata am anexat si documentele despre care am facut vorbire in plangere si am depus-o la Parchetul de pe langa Judecatorie.Dosarului i s-a dat un nr si a fost trimis la Politia Municipiului - Biroul de Investigatii Criminale.La data respectiva am facut referire la documentele pe care le obtinusem in urma demersurilor de la institutiile statului(unde au fost folosite documentele)- procura incheiata, semnata si autentificata la notar si copie cerere de incetare a contractului individual de munca.Am fost "invitata" la Politia Municipiului pentru a da o declaratie.In urma demersurilor facute de mine la institutiile statului am descoprit si alte documente intocmite si semnate in aceeasi maniera(contrafacerea semnaturii), asadar m-am prezentat la politie pentru a face o completare la declaratia data anterior si pentru a depune documentele ca dovezi- declaratie specimen de semnatura incheiat , autentificat la acelasi notar si in aceeasi data ca si procura si cu aceeasi semnatura contrafacuta care se regasea si pe procura.Mi s-a comunicat faptul ca dosarul a fost trimis la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.A fost "plimbat" dosarul intre Politie si Parchetul de pe langa Judecatorie astfel incat pe "traseu" s-au pierdut o parte din documentele ce erau depuse la dosar. Ca urmare am refacut tot dosarul cu toate documentele ce au fost depuse de mine din momentul in care am depus plangerea penala si pana la data in care am dat completarea la declaratie.Memoriu a fost inaintat tot la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (mi s-a comunicat acest lucru printr-o instiintare de catre Parchetul de pe langa Judecatorie).
Intre timp, in urma demersurilor mele am obtinut de la institutii si alte documente realizate in maniera mentionata mai sus.Am mers la Parchetul de pe langa Judecatorie sa intreb cum le pot anexa la dosarul deja existent si care a fost trimis la P.de pe langa Curtea de Apel- mi s-a spus ca trebuie sa formulez o noua plangere penala.
(al 2lea dosar) Asadar am formulat o noua plangere penala la care am anexat documentele in copii si care s-a inregistrat la P. de pe langa Judecatorie.Am fost chemata la Politie unde am dat o declaratie.Dosarul a fost trimis la P. de pe langa Curtea de Apel - in dosar fiind documente intocmite, autentificate la birou de avocat si semnate in fals(contrafacerea semnaturii mele) dar si documente intocmite si semnate de o persoana care nu este functionar public .
"Traseul "acestui dosar este mai spectaculor decat cel al primului dosar - De la Parchetul de pe langa Judecatorie a fost trimis la Politia Municipiului unde s-a dat nr. A.
Dupa audiere (am fost chemata pentru a da o declaratie) dosarul a fost trimis la Parchetul de pe langa Judecatorie revenind la nr. X.
De la Parchetul de pe langa Judecatorie am primit instiintare prin care mi s-a comunicat ca dosarul cu nr. X a fost declinat spre competenta solutionare catre
Parchetul de pe langa Curtea de Apel - aici i s-a dat nr. Y fiind distribuit la un domn procuror. In data de 14.12 dosarul era la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (lucrul acesta il stiu deoarece am fost personal pentru a obtine nr. de dosar si numele procurorului care se ocupa de dosar).
In data de 15.12 am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Curte avand nr. Z prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca dosarul a primit nr. Z din data de 09.12 si cu aceeasi data a fost declinat prin care mi se comunica faptul ca plangerea a fost trimisa acum inapoi la Parchetul de pe langa Judecatorie si urmeaza sa primesc rezultatul in urma verificarilor in termenul prevazut de lege.
Domnii se contrazic in date, nr de dosar si locatii, asta e clar - in data de 14.12 eu am fost prezenta la P. de pe langa Curtea de Apel fiind chemata prin Citatie in legatura cu primul dosar.Am dat declaratie pentru primul dosar si s-a facut audiere si pentru cel de a-l doilea dosar--dl procuror avand in fata dosarul cu plangere penala si documentele depuse de mine.
In data de 16.12 am primit instiintare de la Parchetul de pe langa Judecatorie dosarul avand nr X prin care mi se comunica faptul ca acesta a fost declinat la Parchetul de pe langa Curte spre competenta solutionare.
Care este procedura de solutionare ? Cele doua dosare se reunesc?Cum se va proceda?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Nina1 Nina1 Buna seara Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost ... (vezi toată discuția)
Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)