avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal ameninta ca va introduce actiune pentru a lua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal ameninta ca va introduce actiune pentru a lua copilul la domiciliul sau in timpul programului de vizita

Buna ziua!
Povestea mea pe scurt este urmatoarea:
1) M-am separat de fostul meu sot in noiembrie 2018, insarcinata fiind
2) Divortul s-a pronuntat in octombrie 2018
3) Baietelul nostru care acum are 1 an are domiciliul stabilit la mine, autoritatea parinteasca este comuna si fostul meu sot are dreptul la legaturi personale cu baietelul din doua in doua saptamani cate 2 ore, la domiciliul meu
4) Cele 2 ore sunt prea mult pentru fostul sot, dupa aproximativ 20-30 min de la sosire, il aduce pe fiul nostru, mi-l pune in brate, umbla prin toata casa, este... pur si simplu lipsit de bun simt
5) Din 25 noiembrie si pana in 6 ianuarie nu la vizitat pe fiul nostru
6) La vizita din 6 ianuarie ac, partenerul meu actual era la mine. Vizita s-a desfasurat total diferit ca de obicei. Fostul meu sot a stat cu baietelul in camera lui, fara sa faca spectacolul obisnuit

In cursul zilei de ieri mi-a trimis un mesaj ca l-a contactat pe avocatul care m-a reprezentat la divort si mi-a transmis prin dansul niste "chestii" la care "vrea sa auda raspuns!", adica mai exact vrea sa ia "copilul" la el in orele de vizita, in caz contrar "ne vedem la tribunal!". "Mai exact vrea sa se intample asta din februarie!"

Întrebarea mea este urmatoarea:
In conditiile in care fiul nostru nu are 1 an implinit, fostului meu sot nu i s-a ingradit accesul la el, intotdeauna a primit un spatiu in care sa aiba intimitate cu baietelul, in speta camera lui, ce sanse reale are ca instanta in cazul unui eventual proces intentat de el sa schimbe pentru un copil atat de mic modul in care se desfasoara vizitele? Precizez ca acestea au fost stabilite in urma intelegerii dintre noi, instanta luând act de intelegerea partilor.
Multumesc pentru raspunsuri!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

When a scris:

"Nu prea aveți șanse sa obțineți ce doriți dumneavoastră ba din contra, puteți pierde mai mult. "

problema se pune invers, daca domnul are sanse sa obtina, pt ca el se adreseaza instantei sa ceara ceva, el cere, el poate obtine sau nu, ce cere.

Sigur ca mai devreme sau mai tarziu, va obtine sa ia copilul la el, depinde de varsta copilul si de situatia de fapt.
Doamna , nu ar fi rau ca treptat la vizite sa il lasati sa iasa cu copilul afara, daca nu va opuneti sa ia copilul, nu mai are pt ce jucarie sa se bata si deci, nu va mai avea sentimentul de castig in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
A scris agpas:
Sa va dau un exemplu: daca nu ati fi divortat, nu ar fi mers tatal o ora, doua in parc cu copilul? Nu ar fi impins si el caruciorul? Nu l-ar fi schimbat de scutec? Nu ar fi stiut ce sa-i dea de mancare in cateva dati in care l-ati fi lasat in grija lui?

Are dreptate agpas, asa e!
Dar nu mai sunteti impreuna, ati divortat si asta inseamna consecinte de toate felurile!
Sa va dau un exemplu: daca n-ati fi divortat, n-ar fi adus sotul tot salariu in casa? Nu i-ati fi putut cere zilnic sa duca el gunoiul? N-ar fi carat el de fiecare data bax-ul de apa minerala? Nu s-ar fi trezit si el noaptea cand cel mic avea febra?
Ehe, si acum, cum nimic din ce am scris eu nu se mai petrece dupa divort, nici nimic din ce a scris agpas nu se mai poate petrece. Asta pentru ca familia s-a destramat si fiecare are un alt rol! Acest nou rol presupune atat obligatii diferite, cat si drepturi diferite.
Este suficient o data sa va simta ca va este frica, o data sa cedati, si va fi destul ca sa faca din asta o regula si sa va tulbure toata viata!
Aveti o hotarare, o respectati. Momentan o instanta a decis ca acest program e cel potrivit. Cand va hotari oun altfel de program, il veti respecta pe acela. Cine ameninta si face procese, primeste mai putin, nu mai mult!
ps: pensie plateste?
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
proastasatului, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Stimate doamne si stimați domni!
Va multumesc pentru răspunsuri si nu cred ca este cazul sa detaliez de ce nu doresc ca fiul meu sa poata fi dus de tatăl său în afară domiciliului meu.
Sigur am motive bine întemeiate.
As fi dorit să aflu din experienta celor care au mai trecut prin asa ceva care este varsta la care se va întâmpla asta si ce șanse are tatăl ca in cazul in care cere acum sa si primească, deși au trecut doar 3 luni de când s-a pronunțat divorțul.
Din punct de vedere juridic cred ca m-am lămurit ce am de facut.

Va multumesc si nu cred ca este cazul sa judecăm raspunsul unora sau altora. Sunt opinii diferite, în funcție de situatiile prin care a trecut fiecare, sau în funcție de care parte a baricadei se află persoana. Partea de care ma aflu eu ma face sa iau anumite decizii si sa am păreri care nu coincid cu When sau Raduxv.

Alte discuții în legătură

Program vizita divort angelanoemi angelanoemi Buna ziua. Doresc sa va prezint in mare cazul legat de programul de vizita al copilului meu. In 2011 am divortat, copilul fiind dat spre crestere si educatie ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)