avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura de utilizare testament autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura de utilizare testament autentic

Am nelamurirea la ce se foloseste Duplicat Testament . In caz de procedura succesorala , se utilizeaza duplicatul sau se foloseste originalul existent in arhiva notariala ? Se cere duplicatul la initierea procedurii succesorale ?
Pun intrebarea deoarece duplicatul a fost si el semnat din gresala de testator .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:42, 19 Ianuarie 2020
Cind s-a facut testamentul , s-a inminat o singura bucata si am inteles ca nu se poate mai multe . Daca se cere un nou duplicat , ce se va intimpla cu cel vechi ? se preda inapoi ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, se pot solicita duplicate in plus.
Ce se intampla cu cel semnat, nici nu mai conteaza, din moment ce nu mai e valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament duplicat Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia Buna seara, mama mea a fost la notar sa faca un testament pt apartament si masina ( sa ma puna legatara) si avem o pbl: a primit 2 exemplare pe care scrie ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Calcului partilor pt. mostenitorii rezervatari AureliaStamate AureliaStamate Acuma 1 an a murit tata, recent mama a deschis procedura de succesiune. A aparut astfel un testament lasat de tata prin care ne dezmosteneste pe mine si pe ... (vezi toată discuția)