avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Circulatie

Am fost amendat cu suspendarea permisului 30 zile.
Am facut contestatie si am facut cerere sa imi iau permisul.
Am fost ocupat si am luat permisul dupa 30 zile.
Politia mi a dat o instiintare ca daca pierd procesul sa duc permisul la ei pentru inca 30 zile.
E legala aceasta solicitare?
Permisul a stat la ei 30zile, trebuie sa mai stea inca 30zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:32, 26 Ianuarie 2020
Pai dacă tot doriți respect, prima grija ar fi sa va schimbați modul de adresare, nu-mi amintesc sa ne fi întâlnit vreodată încât sa ma tutuiti.

In al doilea rând numărul mare de PV de contravenție nu va califica la categoria rutinati, ci la cea de ignorant în materie de cod rutier.

In al treilea rând nu am remarcat care e acea prevedere interna a poliției care s-a aplicat în cazul utilizatorului ce a deschis acest topic? Eu v-am arătat ca e doar o prevedere legala.
In al treilea rând nu am remarcat care e acea prevedere interna a poliției care s-a aplicat în cazul utilizatorului ce a deschis acest topic? Eu v-am arătat ca e doar o prevedere legala.

Norma interna este cea descrisa de mine cu procedura de urmat inclusiv ducand certificat de grefa!
Certificatul de grefa este documentul în baza căruia se restituie permisul și atit. Nu se merge la politie și spui ca am depus plingere și ți se da permisul.

Pasii/procedurile de urmat inclusiv in acest caz sunt reglementati de reguli interne!
Daca ati fi citit atent, ati fi observat ca am raspuns initial strict la intrebare! Daca aveti, din proprie experienta (si observ ca nu aveti aceasta experienta) cunostiinta de norme interne ce contrazic spusele mele, referitoare la pasii de urmat in cazul retinerii permisului urmat de plangere contraventionala , va rog sa le enumerati! OUG 195/2002 este cunoscut de toti soferii! Comportamentul politistilor de la rutiera nu este cunoscut de toti, decat cand este prea tarziu, uneori! Prin ceea ce faceti, citand o lege pe care oricum o cunoaste si sustinand ca nu sunt adevarate faptele/situatiile descrise de mine ci sustinand ca sunt povesti de pe net, aratati un profund dispret fata de mine si o lipsa totala de interes fata de problema pusa in discutie aici: corectitudinea Politiei Rutiere in cazul dat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
Adyconst, utilizator
Nu ați prezentat nici o procedura interna a poliției, referitor la întrebarea pusa de utilizatorul care a deschis schis acest topic.

Intrebarea era simpla, de ce a spus polițistul ca în caz de pierdere proces abia atunci se execută cele 30 de zile de suspendare?

Am arătat ca acest lucru e scris în Oug195 /2002 la art. 118 aliniatul 2, dvs. ați "povestit" cu totul altceva.

Nu e nici o incorectitudine aici, din partea politiei, legea spune clar ca din momentul în care depui plângerea împotriva PV de contravenție se suspenda executarea sancțiunilor, deci și cea complementara a suspendării permisului.

Deci perioada in care permisul a zăcut la politie fără a fi luat nu a însemnat executarea pedepsei.

Dacă ați fi știut acest lucru, ați fi scris încă de la început, nu e nici o problema, învățați acum codul rutier.
latka, utilizator

latka a scris:

Nu ați prezentat nici o procedura interna a poliției, referitor la întrebarea pusa de utilizatorul care a deschis acest topic.

Am arătat ca acest lucru e scris în Oug195 /2002 la art. 118 aliniatul 2, ...

Dacă ați fi știut acest lucru, ați fi scris încă de la început, nu e nici o problema, învățați acum codul rutier.

3 paragrafe 3 minciuni/dezinformari! Sau 2+ 1 divagare(partea cu OUG...)
Nu a intrebat nimeni de OUG si cred ca sigur nu aveti carnet, caci ati fi stiut ca OUG 195/2002 este obligatorie ptr examen!
2. Am prezentat o procedura interna ce include certificat de grefa. Nu este prevazuta nici in OUG nici in RAOUG 195/2002. Daca ma contraziceti din nou, va rog articolul ce prevede procedura de recuperare permis. Daca nu, nu am nevoie de scuze! Thanks.
Adyconst, utilizator
"Politia mi a dat o instiintare ca daca pierd procesul sa duc permisul la ei pentru inca 30 zile.
E legala aceasta solicitare?
Permisul a stat la ei 30zile, trebuie sa mai stea inca 30zile?
Multumesc."

Aceasta e solicitarea utilizatorului, răspundeți va rog la ea, care e procedura interna a poliței, care sa nu fie în Oug195 /2002, prin care după pierderea procesului trebuie predat permisul pentru a sta la ei 30 de zile.

Puteți formula un răspuns?
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 30 zile catalinion84 catalinion84 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie daca am primit amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile ptr neacordare prioritate trecere pietoni ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Am făcut contestație și nu am ridicat permisul in termene de 15 zile Adrrianm112a Adrrianm112a Buna ziua ! Am o problema și nu știu ce ar trebui făcut . Mi-a fost reținut permisul pentru 3 luni de zile depășind limita de viteza , am făcut ... (vezi toată discuția)