avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pierdere loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pierdere loc de munca

Lucrez in contabilitate si sunt in C.M. ,cand m-am prezentat sa-mi ridic salariu, directorul firmei unde lucrez mi-a adus la cunostiinta sa nu ma mai intorc ca nu are nevoie de oameni bolnavi....Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:26, 14 Decembrie 2009
Acum sunt internata si cred ca cel mai sigur in ianuarie 2010 o sa-mi expire C.M. -am sa public pe forum ce probleme o sa intampin cand o sa ma intorc la munca.Am cunostinte le legislatia muncii(intr-o firma faci de toate..)Dar cel mai interesant caz care mi-a fost trimis (ca, consolare) a fost a unei tinere care fiind in C.M. (intrata pe 14.10.2009) pe data de 19.10.2009 i s-a desfacut contractul de munca.Atentie era angajata doar din 09.09.2009.Asta da....:O
Daca in ianuraie 2010 va expira c.i.m., atunci acesta va inceta de drept indiferent ca sunteti sau nu in concediu medical daca angajatorul nu este de acord cu prelungirea duratei acestuia.
In ianuarie 2010 i se va termina CM, adica concediul medical nu cim!

@ nicolcarmen : angajatorul poate desface cim-ul cum si cand vrea, ITM-ul doar inregistreaza nu si atesta legalitatea deciziei de concediere, iar angajatul are drept de contestatie a concedierii in instanta...
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
M-am exprimat gresit,pana in ianuarie 2010 o sa am concediu medical(C.M.),contractl il am pe perioada nedeterminata.Lucrez in firma de 7 ani...hoooo
Conform CM nu poate sa iti desfaca contractul de munca atata timp cat esti in concediu . Este legal ,in cazul in care in firma exista medicina muncii, ca la intoarcerea ta poate patronul (administratorul ) sa ceara o expertiza medicala in urma careia se constata daca mai poti lucra pe postul respectiv (depinde si de diagnostic ) . Poti sa contesti desfacerea contractului de munca si pot sa-ti spun sigur ca o sa castigi .

Alte discuții în legătură

Modificare cim simina2 simina2 Sunt insarcinata in 20 de saptamani.:( Am anuntat conducerea unitatii si in prezent sunt in concediu medical cu diagnosticul:iminenta de avort si alte ... (vezi toată discuția)
Decizie de schimbare a functiei babei lacramioara babei lacramioara Ce pot face in cazul in care angajatorul m-a mutat temporar de la locul meu de munca, in aceeasi unitate, sa prestez un serviciu ce nu are nici o legatura cu ... (vezi toată discuția)
Decizie de inchidere a contractului de munca facuta ilegala....cum o contetez? kartush45 kartush45 In atentia celor care sant in domeniul dreptului...am o problema cu o decizie de inchidere a contractului individual de munca, mai exact faptul ca aceasta ... (vezi toată discuția)