avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine preia de la dezvoltator blocul nou, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine preia de la dezvoltator blocul nou, administratora, presedinta s au tot comitetul ?

Buna ziua
Suntem asociatie de proprietari untr un ansamblu rezidential iar eu fac parte din comitet si a venit momentul sa preluam blocul de la dezvoltator, de fapt dezvoltatorul insista numai ca nimeni din comitet nu vrea sa semneze de preluare si ca singura care trebuie sa preia este presedinta ? Cine preia blocul ? Administrarora, presedinta s au tot comitetul ? Poate semnam toti dar blocul are niste probleme de canalizare si tencuoala crapata fatada bloc iar dezvoltatorul a zis ca au trecut 2 ani si blocul nu mai este in garantia lui si trebuie sa preluam blocul !Cum facem ? Cine semneaza sa preia blocul ? Presedinta nu vrea fara semnaturile si celor din comitet !
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 22:20, 1 Februarie 2020
E normal sa preluam blocul de la dezvoltator da totul sa corespunda normelor. Daca preluam canalizarea din complex trebuie sa aibe un proiect. Acest proiect nu exista spunind ca in interiorul proprietatii nu se face proiect ceia ce este fals. A zis ca o sa ne deseneze pe hirtie. Pai voi considerati corect asa. Nu e dubios.
A prelua iseamna ca orce defectiune in bloc s au in afara blocului pe perimetrul in care ne apartine inseamna sa luam bani din fondul de reparatii pentru a rezolva problema. Daca problemele apar multe si grave pentru ca dezvoltatorul a facut lucrari proaste sar putea sa nu avem buget sa reparam. Cea mai mare frica o avem la acoperis. Acolo intram in faliment direct daca ia vintul acoperisul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreti sa faceti dvs mie imi suna a proces verbal de predare-primire a proprietatii. Daca despre asta e vorba, acest PV se face cu fiecare proprietar in parte. Liftul, hidroizolatia, scurgerile etc sunt in proprietatea fiecaruia impreuna cu apartamentul propriuzis (nu se pot desparti, scrie expres in codul civil).
Cautati pe net cum se face receptia unui apartament si o sa gasiti peste tot ca aceasta include partile comune: lift, terasa, fatada etc. Nu exista sa faca cineva (nici asociatia nici proprietarul) un PV separat pe partile comune. Daca ati facut individual numai pe apartament, n-ati facut bine.
Va dau primele 3 linkuri peste care am dat:
- [ link extern ]
- [ link extern ]
- [ link extern ]
Asociatia trebuie sa primeasca doar cartea constructiei. In ea trebuie sa existe planse cu tot ceea ce s-a construit.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
CipM, utilizator
Noi nu am facut nici un ptoces verbal la cumpararea apartamentului pentru ca noi am urmarit constructia de la zero si stim cum s a lucrat. Sa dau o nota , poate 7. Am avut posibilitatea sa alegem noi gresia , faianta, parchetulde la magazin. Ce a depasit de bugetul dezvoltatorului am mai pus noi bani. Rabdare si nervi. Noi toti din bloc suntem proprietari pe apartamente de 2 ani gunoiul, liftul ,lumina ,apa vin facturi pe asociatia de proprietari. Pina la urma nu inteleg la ce se refera dezvoltatorul sa luam in primire blocul si o parte din canalizarea complexului !! Probabil toata documentatia blocului pentru ca asociatia nu are nimic ce tine de fisa bloculu !
De cumparat nu cred ca ati cumparat un nimic. Ati dat un avans pesemne. Ulterior ar fi trebuit sa primiti actele de proprietate, extrasul de carte funciara. La primirea cheilor ar fi trebuit sa faceti PV de predare-primire (inclusiv parti comune) si in care sa scrieti neajunsurile.
Repet, cereti dezvoltatorului temeiul legal al acestei 'preluari".

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Expertiza canalizari, cum se procedeaza. dumdum66 dumdum66 Am cumparat un apartament intr-un bloc in care conducerea asociatiei este pusa de catre dezvoltator. Nu avem carte tehnica si problemele cu canalizarea si ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)