avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

indemnizatie crestere copil

Buna ziua.Am aflat de curand ca sotia este insarcinata si as dori sa aflu mai multe despre indemnizatie de crestere de 2 ani.
Sotia lucreaza in prezent cu un contract pe perioada determinata de 6 luni ce mai mult ca sigur i se va prelungi,iar in trecut nu a mai lucrat,deci nu indeplineste conditia sa fii contribuit 12 luni in ultimele 24 luni.
Daca platim asigurarile sociale aferente anului 2019,cele pentru persoana ce nu a perceput venituri,in jurul sumei de 1250lei,putem percepe indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:09, 10 Februarie 2020
Eu din septembrie 2019 lucrez in cadrul MAI.Nu cred ca voi opta pt concediu in conditiile in care sotia oricum va sta acasa.Sa vedem si ce se va intampla la serviciul sotiei.
Dar in legatura cu acest ajutor de 650lei ce cerinte sunt,cum se numeste si unde se poate solicita acordarea lui?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Si pana in Septembrie 2019 ce ocupatie ati avut?
Cerintele pentru a primi acel stimulent sunt aceleasi ca cele pentru indemnizatie.
Am fost elev intr-o scoala post liceala a MAI timp de 1 an...inainte de perioada aceasta nu am lucrat,am fost plecati in strainatate.
Cu perioada de elev in care am.perceput o solda,credeti ca pot solicita stimulentul?
Multumesc!
Intrebati mai sigur la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala-AJPIS- daca se poate.
Adresati intrebarea in scris si asteptati raspunsul la fel, tot in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca gravida nu a lucrat 12 luni inainte de a naste, ... camypos camypos Buna ziua, Daca gravida nu a lucrat, 12 luni inainte de a naste, deci nu are dreptul la c.c.c., sotul poate solicita stimulentul de insertie, daca nici el nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc Camelia-G Camelia-G Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am aflat de curand ca sunt insarcinata si nu ma asteptam la acest lucru deoarece m-am angajat de curand si s-ar putea sa nu pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca sunt eleva ,clasa a 10 a la liceu tehnic ,învatamant ... Mariana Cocor Mariana Cocor Buna ziua.Daca sunt eleva ,clasa a 10 a la liceu Tehnic ,învatamant profesional si am frecventat cursurile fara oprire ,pot lua indemnizatie crestere copil ... (vezi toată discuția)