Adam Grecu a scris:
Toata legislatia specifica si din trecut si, observ ca si actuala, permite asociatiilor sa-si intocmeasca anumite proceduri, regulamente interne, ca sa nu mai vorbesc de statut, da, in limita legii, dar oarecum mai flexibile.
Admit ca ma pot insela, dar asta necesita o demonstratie , nu simpla afirmatie ca asa spun "unii care se ocupa de aceste chestiuni".
Prin urmare aratati-mi
limita legii 196/2018 care permite ca aceasta repartizare a diferentelor dintre contorul de bransament si suma consumurilor individuale de apa (rece sau calda) sa fie facuta altfel decat este precizat in mod expres la art.82 alin. 1, 2, 3. Eu inteleg faptul ca trebuie inclus in regulament doar modul in care este consfiintit faptul ca acea cantitate de apa nu se poate determina prin masuratoare spre a fi atribuita cuiva sau ca urmare a unei vinovatii individuale (furt, neglijenta, defectiuni ale instalatiilor sau echipamentelor).
Cind vorbesc despre limita legii care permite, trebuie sa tineti cont de:
1. sa fie vorba in acel articol de o utilitate, apa rece sau calda
2. sa fie vorba de un articol de lege care e legat de repartizare cheltuieli
Deci, trebuie sa-mi demonstrati
logic si legal cum se poate repartiza acea cheltuiala prin celelalte metode:
a) proportional cu cantitatea consumata si indicata pe contorul individual de apartament
b) egal repartizata pe numarul de apartamente
Toate cele si mai bune ! si nu mi-o luati in nume de rau, e doar curiozitate "tehnica".