avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bănci și ifn
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bănci și ifn

Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu dacă nu plătesc ifn din motive rămas fără job o poate afecta pe mama
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:49, 5 Februarie 2025
Îmi cer scuze,mama are niste IFN mici neachitate,și probabil va veni executare pe numele ei,dar vreau să știu dacă îi oprește decât pensia ori îi scoate casa la vânzare,fiind propietara.

Dapix a scris:

Nu se ține cont că aveți de achitat o altă rată. Un singur creditor (IFN sau altul) va poate reține din venitul lunar net maxim 1/3, iar dacă sunt mai mulți creditori, atunci poprirea maximă este de 1/2.
Nu se va avea în vedere că mai plătiți și o altă rată de 1.900 lei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca datoria depaseste 10 mii de lei, da, poate ramane fara casa.
Adică 100milioane bani vechi va referiți,multumesc

gi-jane2 a scris:

Despre 100 milioane de lei vechi scrie în lege, adică 10.000 RON (lei noi).
nu mai vorbim de bani vechi de fix 20
de ani.

bibicarina a scris:

Adică 100milioane bani vechi va referiți,multumesc

gi-jane2 a scris:

Dapix
Utilizator
16:25, 5 Februarie 2025
Despre 100 milioane de lei vechi scrie în lege,

nu, nu scrie asa pt ca aven un cod nou si denominarea a fost in 2005

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. cine îmi poate spune și mie, dacă niște ifn ma ... bibicarina bibicarina Bună ziua. Cine îmi poate spune și mie, dacă niște ifn ma tot amenință cu executare silita, dar eu nu am nimic pe numele meu, am decât salariu. ... (vezi toată discuția)
Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.de câteva zile mi am schimbat numele pe cale administrativă,am ... bibicarina bibicarina Buna ziua.de câteva zile mi am schimbat numele pe cale administrativă,am renunțat la numele tatălui și am luat numele mamei,dar vreau să știu dacă îmi ... (vezi toată discuția)