Buna dimineata.Am contract de munca pana 12-02-2010.Atunci angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca cu orice articol sau poate sa imi dea somaj?Se poate ca pentru 1zi cand nu teai prezentat la servici dar ai anuntat se poate ca sa nu mai iti dea bonurile de masa pe luna respectiva? Va multumesc.
Buna seara . De ci angajatorul este obligat sa-mi inchida CIM in baza art. 56 lit j.Exista vreun art cu care sa-mi inchida CIM si sa nu benificiez de somaj.Vamultumesc .
Da, exista temeiuri de drept in care incetarea raporturilor de munca nu da dreptul fostului angajat sa beneficieze de somaj, cum ar fi : art.55 lit.b, art.79 , art.61 lit.a , art.61 lit.b etc.
Daca nu aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj in ultimele 24, nu beneficiati de indemnizatie.
In acest caz, este bine sa acceptati prelungirea contractului cu un numar de luni care sa va completeze stagiul. Va sfatuiesc sa acceptati prelungirea contractului, nu modificarea lui din perioada determinata in perioada nedeterminata, lucru care v-ar putea dezavantaja in cazul in care vreti sa plecati din societate. Daca va dati demisia sau cereti incetarea contractului cu acordul partilor nu va mai incadrati pentru somaj.
Succes!
Atunci asteptati pana in februarie cand expira perioada pentru care s-a incheiat contractul de munca.
Angajatorul va trebui sa emita o decizie de incetare a contractului daca Dvoastra nu acceptati prelungirea lui.
Solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni (este o adeverinta tip pe care o gasiti pe site-ul ANOFM) de la angajator si carnetul de munca. Chiar daca va gasiti intre timp de lucru in alta parte, este bine sa aveti aceasta adeverinta. In cazul in care veti avea nevoie mai tarziu nu veti fi nevoit sa va intoarceti la acest angajator sa o cereti.