"Imi este greu sa cred ca notarii publici solicita extras pentru uzul organelor de stat din registrul de stare civila pentru fiecare cumparator care declara ca nu este casatorit"
De ce nu? N-ati intalnit situatii in care cumparatorul era casatorit si a declarat ca e necasatorit/vaduv, avand convingerea gresita ca daca achizitioneaza singur, imobilul va fi bun propriu?
Ba da, din pacate am intalnit., cu consecinte nefaste chiar. Dar ca uzanta, nu am intalnit notari care sa verifice starea civila a partilor care declara ca nu sunt casatorite prin solicitarea extrasului pentru uzul organelor de stat - care dupa parerea mea este singurul act care poate demonstra ca o persoana este necasatorita, tocmai prin faptul ca nu exista pe act facuta o mentiune privind o casatorie neurmata de divort/decesul unuia dintre soti.
Succesiune
azisimaine
Mama divorțată își schimbă numele cu cel de dinainte de căsătorie. La ceva timp după divorț, cumpără un imobil, iar în actul de cumpărare este ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament
eu1983
Buna ziua ,
Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu .
Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)