avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Veridicitate probe video/foto radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Veridicitate probe video/foto radar

Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii?
Imaginile apar asa:
[ link extern ]
si asa:
[ link extern ]
Pe plansa foto tot acel dreptunghi rosu cu date este adaugat ulterior imaginii. Pe inregistrari nu sunt niciun fel de date.
Este normal sa apara asa?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
adixadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:39, 21 August 2022
Da, aici i-ati prins, daca modelul respectiv e omologat doar cu functionare pe masina. Totusi, TruCam e un model cu functionare si din mana.

Iar NML 021-05 spune foarte clar:
5.2.1. În buletinele de verificare metrologică, eliberate în urma verificărilor iniţiale şi a verificărilor periodice ale cinemometrelor montate pe maşini, care funcţionează în regim staţionar, sau atât în regim staţionar cât şi în regim de deplasare, trebuie să se menţioneze marca şi numărul de înmatriculare ale autovehiculului de patrulare pe care este amplasat cinemometrul, legalitatea cinemometrului fiind valabilă numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuării verificării metrologice.

Uitati-va totusi cum se lauda politia Vrancea cu acest model si cum apare pe ecran, la secunda 21, indicatia de viteza concomitent cu indicatia de distanta, in coltul din dreapta jos:
[ link extern ]

Proba politiei in cazul dvs. in instanta arata cu totul altfel, deci e material editat.

Aratati in instanta filmuletul cu pricina si faceti o plansa screenshot din acele cadre, marite.

Alte surse:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
latka, utilizator
E specificat in buletinul de verificare ca "masoara numai in regim stationar", asa ca...

Dar "în regim staţionar cât şi în regim de deplasare" nu se refera ca e montat pe masina sau este tinut in mana. "Regim de deplasare" se refera la situatia in care politia se deplaseaza pe sosea si te inregistreaza din mers, iar "in regim staţionar", poate fi tinut in mana sau fixat in suportul de masina. Deci nu in miscare. Asa inteleg eu.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
adixadi, utilizator
Si inca un aspect: echipajul care m-a oprit era din alta localitate decat cea in care am fost inregistrat de radar. Este legal, au voie? pot eventual sa contest si acest lucru?
Multumsc.
Este legal. Asa procedeaza si cind radarul este amplasat in masini neinscriptionate ca fiind ale politiei.
Buna ziua,

S-ar putea face o expertiza a materialului video.

O zi buna in continuare,

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala amenda radar mariusdaniel29 mariusdaniel29 Salut! Am nevoie de ajutor, va rog frumos! Atazi, 17.04.2012. ma indreptam inspre localitatea Targoviste, din sens opus venea un Logan al Politie, au aprins ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. am o contestatie pentru ... goldieczr goldieczr Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. Am o contestatie pentru radar. Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (in contestatie este mentionat ca judecata sa ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)