avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Veridicitate probe video/foto radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Veridicitate probe video/foto radar

Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii?
Imaginile apar asa:
[ link extern ]
si asa:
[ link extern ]
Pe plansa foto tot acel dreptunghi rosu cu date este adaugat ulterior imaginii. Pe inregistrari nu sunt niciun fel de date.
Este normal sa apara asa?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
adixadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:39, 21 August 2022
Buna ziua

Am fost inregistrat astazi de acest radar, cu acceasi serie TC005997, la Buftea. Pana la urma cum ai solutionat problema? Merita sa contesc? S a retinut pe 90 zile, daca dau testul se reduce la 60. Daca contesc si pier cat va ramane suspendarea ? 90 sau 120 zile?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
ionut alm, utilizator
Am pierdut în apel deoarece instanța nu a ținut cont de proba și de capătul meu de cerere unde am solicitat să se rețină că pe buletinul de verificare metrologică al aparatului radar nu este trecut numărul de înmatriculare al autovehiculului pe care este instalat aparatul radar, deși în lege acest aspect este obligatoriu. Evident a fost un abuz al instanței, eu ne mai avind altă cale de atac.
În situația în care contestați pv, solicitați de la judecătorie adeverință cum că sunteți în proces și cu aceea mergeți și vă ridicați permisul, avind drept de circulație până ce sentința devine definitivă.
În caz că pierdeți trebuie să dați examen de - nu știu cum se numeste-reabilitare, cred, iar dacă îl treceți vi se reduce suspendarea la 30 de zile. Dacă nu, dați examen până luați, iar suspendarea rămâne cea din pv.
Solicitați în instanță ca politia să depună ca probe înregistrarea video și buletinul metrologic al aparatului radar cu care s-a făcut înregistrarea în care trebuie să fie trecut și nr de înmatriculare pe care este instalat aparatul radar.
Aparatul radar, conform normei metrologice nu mai știu care nr, trebuie să funcționeze pe un singur autovehicul, același pe care se face și verificarea periodică.
Să dea Dumnezeu ca dvs să aveți succes.
Doamne ajută!
Cred ca interpretarea corectă (de aceea instanța nu v-a luat în considerare cererea) e că acel model de cinemometru nu e cu funcționare pe mașină, cum e de exemplu cinemometru radar Autovision, care nu poate funcționa altfel. Prin urmare nu e obligatoriu să fie trecut în buletinul de verificare metrologica numărul mașinii.

adixadi a scris:

Am pierdut în apel deoarece instanța nu a ținut cont de proba și de capătul meu de cerere unde am solicitat să se rețină că pe buletinul de verificare metrologică al aparatului radar nu este trecut numărul de înmatriculare al autovehiculului pe care este instalat aparatul radar, deși în lege acest aspect este obligatoriu. Evident a fost un abuz al instanței

Cred că sunteți în eroare.
NML 021-5 vedeți mai jos:

5. Atestarea legalităţii

5.2.1. În buletinele de verificare metrologică, eliberate în urma verificărilor iniţiale şi a verificărilor periodice ale cinemometrelor montate pe maşini, care funcţionează în regim staţionar, sau atât în regim staţionar cât şi în regim de deplasare, trebuie să se menţioneze marca şi numărul de înmatriculare ale autovehiculului de patrulare pe care este amplasat cinemometrul, legalitatea cinemometrului fiind valabilă numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuării verificării metrologice.
Nu sunt în eroare, cinemometrul TrueCam nu e montat pe mașină și nu poate să fie folosit din mers. Staționar e același mod cu cel în care îl folosești și în afara mașinii. Îmi pare rău pentru situația dvs., dar ăsta e adevărul.


Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala amenda radar mariusdaniel29 mariusdaniel29 Salut! Am nevoie de ajutor, va rog frumos! Atazi, 17.04.2012. ma indreptam inspre localitatea Targoviste, din sens opus venea un Logan al Politie, au aprins ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. am o contestatie pentru ... goldieczr goldieczr Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. Am o contestatie pentru radar. Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (in contestatie este mentionat ca judecata sa ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)