eu si mama mea suntem parti civile in procesul penal deschis impotriva celui ce ne-a omorat tatal pe trecere de pietoni. Cazul a fost bagat musamalizat cap-coada in instanta si deja am renuntat la 2 avocati care s-au dovedit a avea cu totul alte interese decat sa ne faca noua dreptate.
Fratele este in SUA si vad ca el apare ca si parte vatamata. Care este diferenta intre parte civila si parte vatamata?
Vineri se da sentinta in fond. Deci noi acum ne reprezentam singure. Daca nu ne convine ce se stabileste putem face recurs?
Eu am zis ca declaratiile soferului si asa zisilor martori se bat cap in cap, am zis ca in zona este camera de supraveghere a politiei si filmarea ar fi aratat exact cum s-a petrecut accidentul, am zis ca n-am vazut nicaieri o lista cu apelurile la 112. Celor 2 asa zisi martori li s-a luat declaratii dupa 6, respectiv 10 luni de la accident!!! Cel dupa a carui declaratie s-a facut expertiza tehnica, a zis ca tata s-a ridicat de jos singur si a mers pe picioarele lui pana la ambulanta, dar raportul de autopsie zice clar: membru inferior stang scurtat si in rotatie externa! Politia n-a masurat pana unde a cazut tatal meu pe asfalt! Accidentul s-a petrecut cu masina de politie 112 in spatele soferului! Politistii din masina n-au coborat si au permis sa fie inlaturate probe de la fata locului (pantofii tatalui sariti din picioare si dusi la ambualanta de sotia soferului) si tarata victima pe trotuar (cu hemoragie interna provocata de ruperea splinei, cu femur si humerus fracturate).
Bineinteles ca aceste lucruri nu sunt mentionate nicaieri in cercetarea politistului.
A existat un articol al unei publicatii online unde scrie ca accidentul a fost grav si ca tatal meu s-a rotit in aer si i s-a luat interviu si soferului si lui, la spital (tata a zis ca era deja angajat in trecerea strazii, nu cum a declarat martorul dupa care s-a facut expertiza ca a intrat in pas alert pe trecere si tata a mai declarat ca s-a rotit in aer!!!). Dupa ce am trimis filmarea prim procurorului, exact in ziua aia s-a facut rechizitoriul, dosarul era bagat in 10 zile in instanta si articolul disparut de pe net, desi 2 ani si 4 luni a fost activ! Eu am facut copie dupa filmare ca le-am anticipat pasul dar, aceasta copie nu poate fi folosita ca proba in instanta.
De la bun inceput i-am zis avocatului ca vreau dreptate pentru tatal meu! Pe el nu l-a interesat sa scoata la lumina aceste lucruri, ci ne-a zis dupa ce dosarul s-a bagat in instanta ca "nu se mai poate face nimic devreme ce soferul si-a recunoscut vina" si bineinteles ca soferul a optat pentru judecata simplificata. Pai ar fi fost si culmea sa nu-si recunoasca vina si sa nu accepte acel rechizitoriul mincinos unde a fost gasit cu doar 46 km/h, desi chiar avocatul nostru ne-a zis ca s-a consultat cu alt expert care i-ar fi zis ca soferul avea in jur de 70 km/h! La 46 km/h nu-i rupi omului organe interne!
Dosarul a fost 1 an la PJ apoi mutat la PT cu motivatia numarului mare de dosare carora PJ nu le mai putea face fata, insa eu nu cred acest lucru. Avocatul mi-a zis la un moment dat ca dosarul a ajuns si la Curtea de Apel sa fie clasat din lipsa de probe si martori! Mutarea la PT cred ca are legatura cu respingerea clasarii.
Cam asta ar fi in mare "povestea". Din cate vad si cum au fost facute lucrurile pana acum, trebuie sa acceptam ca suntem prea mici pentru acest sistem si sa inghitim minciuna de cercetare facuta de politie si minciuna de rechizitoriu si sa acceptam ca l-au scos pe sofer cu doar 46 km/h si..Dumnezeu cu mila. Si 1 milion de euro de mi s-ar da despagubire, nu asta ma interesa si nu m-ar incalzi cu nimic! Vroiam dreptate pentru tatal meu.
Pentru a se da solutia trebuie neaparat concluzii formulate de avocat sau se pune faptul ca eu si mama am dat declaratie in fata instantei? Cum se procedeaza in cazul fratelui meu care locuieste in strainatate? Contestarea solutiei o putem face singure sau trebuie neaparat avocat?
Pe latura penala nici n-a vrut sa ne asculte judecatoare, desi in declaratiile in fata instantei am zis toate neregulile constatate (pe care le mentionasem inclusiv in camera preliminara). A zis ca e proces civil, desi e in cadrul procesului penal... Exista o ordonanta data de procuror in care zice ca noi, partile vatamate, ne constituim parti civile si cerem introducerea in cauza in calitate de parte responsabila civilmente a firmei de asigurari.
E normal sa nu ne ia in considerare plangerea dpdv penal???
Nu inteleg cum a putut fi acceptat in instanta un asemenea dosar musamalizat! Din cate observ cel mai bine era daca era stramutata cauza in alta parte!