avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarația de acceptare a succesiunii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarația de acceptare a succesiunii.

Vă rog frumos să-mi spune-ti unde se depune declarația de acceptare a succesiunii la primăria comunei sau la un notar?
Având în vedere ca succesiunea să o dezbat peste 1 an.
Cam cât costă o astfel de declarație la notar ?
Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:53, 27 Februarie 2020
Nu e nicio bază de date.
Notarul public nu are acces la registrul de stare civilă. Poate doar sa solicite printr-o adresa, un extras pentru uz oficial.
De vreme ce se poate solicita un extras de către notar, e clar că acesta poate avea acces la date de stare civilă, în vederea întocmirii declarației de opțiune succesorală.

raluk0207 a scris:

Nu e nicio bază de date.
Notarul public nu are acces la registrul de stare civilă. Poate doar sa solicite printr-o adresa, un extras pentru uz oficial.

Nu e clar.
E una să soliciti in mod expres un extras de uz oficial pentru defunctul X și alta sa ai acces in general la întregul registru și să verifici ce vrei, cand vrei si pe oricine vrei.
Apoi, personal nu vad de ce ar trebui ca notarul sa depună astfel de diligențe, cand in mod normal orice persoana cu vocație succesorala ar trebui să aibă în posesie sau sa isi procure singura actele de stare civilă.
Mai ales că nu intenționează să dezbată succesiunea într-un viitor foarte apropiat, iar având în vedere situația familială, cel mai probabil se va ajunge în instanță.

raluk0207 a scris:

Puteti solicita de la starea civila duplicate ale certificatelor de deces.

Am fost la primăria comunei și acolo nu mi s-a dat nicio informație despre Rol-ul cu ce dețin părinții mei adoptivi .Mi s-a dat o foaie albă pe care mi s-a dictat Domnule primar. ..... printre care am scris și (nu accept succesiunea) adică eu trebuie să depun declarație de deschidere a succesiunii la un notar public? Este pentru prima dată în viață când mă confrunt cu așa ceva.
Toate neamurile din partea părinților mei adoptivi mă dușmănesc fără să le zic nimic vreodată.Acest băiat care le-a făcut cele necesare înmormântării că l-au luat că întreținător cu clauză sau fără nu am de unde sa știu are dreptul acum după decesul părinților mei adoptivi sa stea in casa, gradina livadă și tot ce au avut părinții mei până au decedat?
Eu nu am beneficiat de absolut nimic de acolo.
Părinții mei adoptivi nu au avut copii decât pe mine fiica adoptată cu toate efectele unei filiațiuni firești din 1985.
Ce mă sfătuiți? Sunteți niște oameni minunați și de ajutor.
Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile date.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Marinela Marin, utilizator

Alte discuții în legătură

Mosteniri Marinela Marin Marinela Marin Cum pot obține certificatele de deces și certificatele de naștere ale părinților adoptivi? Se poate cere duplicate la primăria comunei sau trebuie să ... (vezi toată discuția)
Moșteniri copil adoptat cu toate efectele unei filiațiuni firești Marinela Marin Marinela Marin Bună dimineața.Vă rog frumos daca știe cineva așa în mare cam cât costă la un notar public să aflu dacă am de moștenit ceva de la părinții mei ... (vezi toată discuția)
Mai am vreun drept? Marinela Marin Marinela Marin Mama mea adoptivă are un copil din flori pe care tatăl adoptiv nu l-a acceptat pe numele său când s-a căsătorit cu mama adoptivă. Acest copil din ... (vezi toată discuția)